Expositie ‘Kunst is mijn natuur’ Meerstad Groningen geopend

Gisteren, vrijdag 18 september is de mega expositie ‘Kunst is mijn natuur’ van start gegaan in het 10 hectare grootte landkunstproject Park Meerstad. Er worden ongeveer 130 kunstwerken geëxposeerd die speciaal zijn gecreëerd voor de gelegenheid.

KUNST IS MIJN NATUUR

De oproep voor de expositie ‘Kunst is mijn natuur’ werd aangejaagd met de hulp van stadsdichter Renee Luth, dichter Myron Hamming, tekstschrijver Roelie Vuitton en celliste Judith Groen.

Er zijn unieke gedichten geschreven voor het thema. In totaal hebben 190 kunstenaars uit de regio zich aangemeld. Hieruit zijn 85 geselecteerd.

Tekst gaat door onder de galerie

OVER PARK MEERSTAD

Het ontwerp van het landkunstpark komt uit handen van beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd en landschapsarchitect Mathijs Dijkstra. Ook bewoners hadden een stem in het geheel. Het ontwerp is ontstaan door letterlijk een laken op schaalmodel te plooien. CBK Groningen heeft in opdracht van Bureau Meerstad en Gemeente Groningen het project begeleid

Het resultaat is een groen en glooiend kunstwerk met een groot speelveld, bloemrijke groene heuvels, talrijke grassoorten en bomen en een natuurlijke speelplaats met kabelbaan. Het bijbehorende strand krijgt vanaf 2021 haar eigen horecagelegenheid. Het park is voor alle Stadjers en Meerstadjers die willen wandelen, ontspannen en ontmoeten.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *