Fakkeltocht in centrum Groningen | Haags vertrouwen op een laag pitje

Een goed gevuld centrum in Groningen vanavond, 15 januari, waar meer dan tienduizend mensen deelnamen aan een fakkeltocht om nogmaals duidelijk te maken dat genoeg genoeg is geweest en het zaak is om de Groningers en hun problematiek op te lossen. Niet jaren wachten, niet wachten in een rij voor de oneerlijke subsidieverdeling en geen kuub gas meer uit de Groninger bodem. 

Onder de deelnemers Freek de Jonge en afgevaardigden van het UMCG die aandacht vroegen voor het behoud van de kinderhartchirurgie. En dit bij een gespecialiseerd ziekenhuis waar een belangrijk deel van Nederland gebruik van maakt. 

Kortom, weer veel kennis weg en werkgelegenheid. Met andere woorden; Den Haag heb het fatsoen om Groningen per direct recht te doen!

Veel tractoren arriveerden al vroeg in de avond in Groningen om op hun wijze deel te nemen aan het protest. Een protest die in gemoedelijk sfeer plaatsvond. 

Voor oud-nachtburgemeester Chris Garrit is het tijd voor een nieuw geluid. “Samen kunnen we zorgen dat het beter gaat. De omgeving van de mens is zijn medemens. We moeten de negatieve spiraal doorbreken, we moeten samen omhoog kijken. Respect voor Groningen, respect voor Grunn!”, liet hij de menigte weten.

De fakkeltocht ging  via de Vismarkt, Praediniussingel, Hoge der A, Lopende Diep en Turfsingel terug naar de Vismarkt. Op de Praediniussingel stonden de tractoren opgesteld die al toeterend hun steun betuigden.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Onderstaande foto’s uit de gallery focusgroningen: Alle foto’s van de avond: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *