FC Groningen blameert zich met antivoetbal tegen SC Cambuur

groningen-europapark-euroborg-fc groningen (1 van 1)De spelers van FC Groningen en trainer Erwin van de Looi hebben zich in de noordelijke derby tegen SC Cambuur geblameerd met pure antivoetbal. Ze moeten deze week eens goed in de spiegel kijken, want ze presenteerden zich in Leeuwarden van hun slechtste kant. De afstraffing in de vorm van een 3-0 nederlaag was meer dan verdiend.

 

Wat er mis ging met de Trots van het Noorden? Alles. Om te beginnen had Van de Looi zijn ploeg opgezadeld met een negatieve strijdwijze. De taktiek was erop gericht om geen doelpunt tegen te krijgen in plaats van zelf te scoren. Het Groninger kamp geloofde geen moment in een positief resultaat, hetgeen aan het spel en gebrek aan spelvreugde was af te zien. Terwijl Cambuur er vrolijk op los voetbalde, stonden de Groningers als zoutzakken op het veld.

Aanvoerder Kieftenbeld spande de kroon met veel foutieve passes, slechte timing en tientallen overtredingen. Het zal ongetwijfeld zijn slechtste wedstrijd voor FC Groningen zijn geweest. Bovendien liep hij tegen een onnodige gele kaart op door te reclameren bij een Cambuur-speler die even daarvoor was getorpedeerd door Hiariej. Ook Lingren ontving een gele prent voor hetzelfde vergrijp en dat kwam hem even later duur te staan. De meest geroutineerde speler van de ploeg haakte even later een tegenstander en kon met de tweede gele kaart (dus rood) vertrekken.

Op het moment dat veel Groningers hun frustraties de vrije loop lieten, stond het nog maar 1-0 voor Cambuur en had er nog wel een gelijkspelletje ingezeten met een positieve wil om een resultaat te behalen. Dat zat er met een numerieke minderheid helemaal niet meer in. De FC voetbalde slecht, had een verkeerde taktiek en vertoonde ongedisciplineerd gedrag. Met die eigenschappen win je nooit een wedstrijd en mag je je schamen als profvoetballer. Het was maar goed dat er geen Groninger fans waren meegereisd (de KNVB besloot hiertoe na eerdere ongeregeldheden in Leeuwarden) want anders was het verlies ook nog gepaard gegaan met boegeroep van de eigen supporters.

Het is een raadsel waarom de ploeg zich zo negatief gedroeg. De recente, fraaie zege op Ajax in de Euroborg zou het elftal namelijk genoeg zelfvertrouwen hebben moeten geven om Cambuur met open vizier tegemoet te treden om zo medekoploper te worden van de eredivisie. Komende zondag volgt er weer een uitduel (tegen FC Utrecht) en voor de fans is het te hopen dat spelers en trainer dan revanche nemen op zichzelf.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

 

1 gedachte op “FC Groningen blameert zich met antivoetbal tegen SC Cambuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *