FC Groningen blij met zege op AZ

fc groningen - az alkmaar-1Na de kansloze nederlaag tegen Olympique Marseille pakte FC Groningen drie dagen later de draad weer op door AZ in de Euroborg op een 2-0 verliespartij te trakteren. Zo dreunde het Europese duel amper door in de competitie waarin de Groningers zich weer in het zo begeerde linker rijtje van de ranglijst voetbalden.

FC Groningen had natuurlijk het geluk dat het een tegenstander trof die ook een Europees duel in de benen had. Voor de Alkmaarders was het nog zwaarder omdat zij behalve een verliespartij ook nog eens de heen- en terugreis naar Belgrado moesten verwerken. Dat beide ploegen deze week veel energie verloren, was te zien aan de wedstrijd die vrijwel nooit een aanvaardbaar niveau haalde.

Het leukste gedeelte was nog de slotfase waarin AZ een 1-0 achterstand met man en macht probeerde gelijk te trekken. Dat leverde niet alleen veel spanning op maar ook een paar ideale mogelijkheden voor de thuisploeg om de score uit te breiden en zo de zege veilig te stellen. In de laatste minuut van de blessuretijd slaagde daar uiteindelijk Mahi in, de supersub die na vier invalbeurten evenzovele treffers realiseerde.

Voor de rest verprutsen de Groningers veel kansen. De meest hilarische was wel die van Hans Hateboer die de bal met een acrobatische omhaal in het Alkmaarse doel wilde werken. Zijn actie mislukte natuurlijk omdat je met de motoriek van een houten Klaas iets wil klaarspelen wat je in honderd jaar niet zal lukken.

Na afloop was iedereen in het Groninger kamp tevreden met de drie punten en werden weinig woorden vuil gemaakt aan de draak van een wedstrijd. Trainer Erwin van de Looi had terecht de basisopstelling intact gelaten. Met de spelers die een week eerder SC Heerenveen ondersteboven speelden, werd deze keer AZ met lege handen naar huis gestuurd.

Over drie dagen staat alweer de vierde achtereenvolgende thuiswedstrijd voor FC Groningen te wachten. Deze keer wordt het een duel voor de KNVB-beker tegen FC Twente. Als bekerhouder wil de Trots van het Noorden in de eerste ronde natuurlijk goed voor de dag komen. De zege op AZ zou wel eens voor een opkikker kunnen zorgen. Om het verhaal compleet te maken: drie dagen na de bekerwedstrijd speelt FC Groningen alweer voor de competitie: uit tegen Ajax.

Foto: Kevin van der Laan Bron: Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *