FC Groningen danst nog op vier bruiloften | Mistersnooker

sportFC Groningen prijkt nog een kleine veertien dagen als nummer vier op de ranglijst van de eredivisie. Met hetzelfde puntenaantal als Ajax, dat op basis van een beter doelsaldo derde staat. Na dertien van de 34 competitiewedstrijden mag de Trots van het Noorden met de borst vooruit lopen.

FC Groningen danst nog op vier bruiloften. Ga maar na: de club kan landskampioen worden, zich rechtstreeks plaatsen voor Europees voetbal, de playoffs halen voor Europees voetbal en de Groningers zitten ook nog in de strijd om de KNVB-beker. Op donderdag 19 december komt NEC naar de Euroborg en het is niet denkbeeldig dat de ploeg van trainer Erwin van de Looi ‘overwintert’ in de beker.

Na een mooie reeks wedstrijden zonder nederlaag staan de gezichten in het Groninger kamp op vrolijk. Terecht, want vergeleken met het vorige seizoen zijn er veel meer punten behaald en het spel is een stuk spectaculairder geworden. Onder leiding van de debuterende Van de Looi mag FC Groningen vooralsnog terugkijken op een mooie beginfase van het seizoen.

De promotie van Van de Looi – van assistent naar hoofdtrainer – leek een gok van de clubleiding, want je weet nooit hoe het een en ander uitpakt. Als de voormalige speler van de FC alle kikkers in de kruiwagen weet te houden (er lopen nogal wat ontevreden spelers rond die vinden dat ze in de basis horen te spelen) dan kan al voorzichtig geconcludeerd worden dat de gok prima zal uitpakken.

Hij mag dan de uitstraling hebben van een kapotte lantaarnpaal, Van de Looi slaat in zijn wedstrijdanalyses altijd de spijker op zijn kop. Hij is geen blaaskaak of een zichzelf overschattende oefenmeester, maar eerder een nuchtere realist. Kortom, een trainer die past bij de cultuur van FC Groningen: doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.

Tot de winterstop speelt FC Groningen nog vier keer thuis (inclusief de bekerontmoeting) en twee keer uit. Er liggen volop mogelijkheden om de huidige positie te handhaven. Als dat inderdaad gebeurt, moet ook de grootste scepticus toegeven dat de aanstelling van Van de Looi een schot in de roos is.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *