FC Groningen in één woord hartverwarmend | Mistersnooker

sport fc groningen tribune (1 van 1)FC Groningen speelde zondagmiddag zijn beste wedstrijd van het seizoen en kreeg tegen PSV de terechte beloning in de vorm van een 1-0 zege. Het was genieten in de Euroborg. De Trots van het Noorden werkte hartverwarmend en voetbalde met de borst vooruit.

Het strijdplan zoals trainer Erwin van de Looi dat vrijdag in de wekelijkse persbijeenkomst verwoordde, werd perfect uitgevoerd. Tegen de kwalitatief betere spelers uit Eindhoven plaatste de thuisclub een portie inzet en onverzettelijkheid, die de supporters het gevoel gaf dat er niets mis kon gaan.
Exponent van de wil om te winnen was doelman Marco Bizot, die zijn doel verdedigde met de allure van de legendarische keeper Tonnie van Leeuwen. Hij reageerde niet alleen perfect op de lijn maar toonde zich een heerser in het hele strafschopgebied.
Matchwinner Kostic komt dan wel in de boeken als de speler die het duel besliste maar de prijs voor de beste speler was ontegenzeggelijk voor de Groninger doelman. Wat PSV ook probeerde, tegen de sluitpost in deze vorm bleken alle pogingen zinloos.
Door de overwinning haakte FC Groningen weer aan bij de topclubs in de eredivisie. In de Euroborg werd eens te meer duidelijk dat dit seizoen alle ploegen van alle ploegen kunnen verliezen en winnen. Voor de toppositie in het klassement – belangrijk voor het behalen van Europees voetbal – is het dringen geblazen en de Groningers bewezen tegen PSV dat het zich in die strijd kan mengen.
Natuurlijk hielp het wel dat de ploeg van Van de Looi hartstochtelijk werd gesteund door de trouwe aanhang, die de spelers tot veel inzet motiveerde. Maar als FC Groningen dezelfde strijdwijze kan ontwikkelen op vreemde bodem, dan hoeft het niet meer af te dalen naar de grijze middenmoot.
Komende zondag staat wat dat betreft al een prima test op het programma, want dan reizen de noorderlingen naar Arnhem voor de wedstrijd tegen Vitesse.
Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *