FC Groningen is de weg helemaal kwijt

fc utrecht - fc groningenFC Groningen lijkt de weg helemaal kwijt. Na de blamerende 3-0 nederlaag bij SC Cambuur volgde zondagmiddag een 1-0 verlies tegen laagvlieger FC Utrecht. Na zes wedstrijden staan de Groningers met negen punten in de middenmoot. En als er geen verbetering optreedt dan is dit ook de zone waar de ploeg van trainer Erwin van de Looi dit hele seizoen zal acteren.

Evenals tegen Cambuur ging er in Utrecht nogal wat mis. In de eerste plaats was van een aangekondigde revanche-instelling geen sprake. Je weet dat je in en tegen Utrecht de mouwen moet opstropen, maar het leek wel alsof de Groningers lood in de schoenen hadden. Zonder enige passie en weer met een veel te afwachtende houding konden ze amper anspraak maken op een positief resultaat. Toch kreeg Tjaronn Chery vanaf elf meter de gelegenheid om een achterstand weg te werken, maar hij miste jammerlijk.

Is er van alles aan te merken op de instelling van de spelers, ook Van de Looi mag zo langzamerhand wel eens een paar belangrijke knopen doorhakken. Hoe lang mag spits Danny Hoesen laten zien dat hij er weinig van bakt? Is deze jongste aankoop inderdaad zoveel beter dan de afgeserveerde Genero Zeefuik? Feit is dat Hoesen nog bitter weinig in de aanval heeft klaargespeeld en rijp is voor de wisselbank. Verder is het opvallend dat Nick van der Velden geen schim meer is van de speler van het vorige seizoen. Hij speelt plichtmatig een balletje mee maar heeft momenteel geen toegevoegde waarde.

En dan Michael de Leeuw. Deze supersub mocht het deze keer vanaf het begin proberen door de schorsing van Lindgren. Zoals altijd deed hij zijn stinkende best maar het is moeilijk goed te spelen in een slecht draaiend elftal. Het is schrijnend dat er zoveel spelers beneden hun normale niveau acteren. Wellicht heeft het ook te maken met het feit dat het spelplezier volledig ontbreekt. Een lachende FC Groningen-speler is in het veld net zo zeldzaam als een pinguin op de Noordpool.

De Trots van het Noorden kan zijn erenaam woensdagavond oppoetsen in het bekerduel tegen Barendrecht. Als die missie ook nog mislukt, mag er met een gerust hart gefluisterd worden van een opkomende, sportieve crisis. Het woord is nu aan Van de Looi om de poppetjes op de juiste plaats te zetten en ze met een aanvallende taktiek de wei in te sturen.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *