FC Groningen krijgt deksel op de neus | Mistersnooker

 FC Groningen heeft in een draak van een wedstrijd zondagmiddag een 1-0 nederlaag geleden bij FC Utrecht. De noorderlingen kregen wel kansen op een doelpunt, maar ze misten het technisch vernuft om de bal in het doel te krijgen. Verder regende het foutieve passes.

 

De Trots van het Noorden lijkt op de ranglijst nog wel veilig te staan, maar een negatieve reeks brengt de club zomaar weer in de problemen. Het gat met de plaatsen voor de degradatiecompetitie is namelijk niet zo groot om de rest van het seizoen zorgeloos te kunnen voetballen. Zo wordt de komende ontmoeting tegen SC Cambuur in de Euroborg bijzonder belangrijk.

In Utrecht lieten de Groningers een onmachtige indruk achtergelaten. De ploeg schreeuwt momenteel om een echte centrumspits en Genero Zeefuik lijkt de aangewezen man om het elftal meer stootkracht te geven. De spits is fit en viel de laatste duels vrij goed in. Bovendien voelt Michael de Leeuw zich steeds minder lekker in zijn vel als voorste aanvaller.

Het enige pluspunt was de geslaagde rentree van Nick van der Velden. Met hem in de basis is FC Groningen meer mans en in het restant van de competitie kan het team hem goed gebruiken. Voor de rest was het huilen met de pet op. Kostic had wel wat dreiging, maar was ronduit slecht met zijn blinde voorzetten. Achterin had de verder prima keepende Bizot tweemaal de hulp van de lat nodig: bij een strafschop en een vrije trap.

Zoals de Groningers voetbalden kunnen ze op de ranglijst beter naar beneden kijken dan naar boven. In deze vorm hoeven ze namelijk niet te rekenen op een plaats in de playoffs voor Europees voetbal. Met een paar overwinningen ziet de wereld er inderdaad weer heel anders uit, maar het zal nog moeilijk genoeg worden om SC Cambuur zondag met lege handen naar Leeuwarden te sturen.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *