FC Groningen laat het afweten tegen PSV

sport fc groningen tribune (1 van 1)Verliezen bij landskampioen PSV kan. En de cijfers 2-0 lijken ook nog mee te vallen. Maar FC Groningen liet zich in Eindhoven veel te gemakkelijk de kaas van het brood eten. Van de huidige bekerwinnaar zou je toch iets meer mogen verwachten.

Als je door de verliescijfers heen kijkt, dan zie je het volgende: Albert Rusnak faalt voorlopig in de rol die Tjaronn Chery het vorige seizoen op het middenveld vertolkte. Hij mist de flair en persoonlijkheid om als dirigent op het strategisch belangrijke deel van het speelveld zijn medespelers in scoringspositie te zetten. Ook lukt het hem niet om zelf iets te creëren.

Verder bleek in Eindhoven dat Michael de Leeuw niet de aangewezen spitsspeler is die Danny Hoesen op de bank moet houden. Dat was vorige week tegen FC Twente ook al duidelijk en omdat het elftal schreeuwt om een balvaste frontspeler, doet trainer Erwin van de Looi er verstandig aan om Hoesen vrijdagavond tegen Excesior op te stellen.

De Leeuw moet trouwens wel in de basis blijven staan, want ook tegen PSV was hij het dichtst bij een doelpunt met een gevaarlijke kopbal. De ruimte voor Hoesen moet worden gezocht op het middenveld, waar Tibbling, Rusnak en Hiariej hetzelfde type speler zijn. Een van de drie zal het veld moeten ruimen. Als De Leeuw een combinatie kan vormen met Hoesen zal dit het elftal veel meer stootkracht geven.

Verdedigend moest Van de Looi tegen PSV zijn verdediging drastisch wijzigen ten opzichte van de competitiestart. Botteghin was immers weg en Lindgren en Tamata moesten zich ook afmelden door een blessure. Daardoor kon Reijnen zijn debuut maken en dat deed hij wat bleekjes. Kappelhof mocht weer eens plaats nemen in het hart van de defensie en daar voetbalde hij een belabberde wedstrijd.

De vraag die veel fans van de Trots van het Noorden bezighoudt: is de FC sterker of zwakker dan vorig seizoen, kan nu al negatief worden beantwoord. En dat is ook niet zo vreemd, want als je je beste spelers verkoopt dan mag je niet verwachten dat je selectie er sterker op wordt.

Hoe FC Groningen er exact voorstaat, zal vrijdagavond in de Euroborg moeten blijken tegen Excelsior. Aan de remise tegen FC Twente mag je nog geen oordeel verbinden maar als er vrijdag weer geen zege uit de bus rolt, dan mag je gerust spreken van een matige seizoenstart. Op het tweede thuisduel staat vrijdag daarom direct al een enorme druk.

Bron: Mistersnooker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.