FC Groningen morst kansen tegen Ajax: 1-2

fc groningen-ajax 14-02 (1 van 1)FC Groningen had de mooie zeges op PEC Zwolle en SC Cambuur een prachtig vervolg kunnen geven tegen Ajax, maar het morste te veel kansen tegen de Amsterdammers die met een amper verdiende 2-1 zege terugkeerden naar de hoofdstad.

Een stampvolle Euroborg ging er zondagmiddag eens goed voor zitten. En de fans zagen hun favorieten in de eerste helft voortvarend van start gaan. Voor de pauze was de FC de baas op het veld. Er kwamen ook doelkansen maar die waren niet aan de Groningers besteed. En zoals zo vaak vallen de doelpunten dan aan de andere kant.

Maduro was in de eerste helft een van de perfect draaiende motoren in de Trots van het Noorden. Hij speelde tegen zijn oude club zijn beste wedstrijd in het shirt van de groen-witten. Zijn gedwongen vertrek (blessure) was er mede de oorzaak van dat de wedstrijd in de tweede helft kantelde. Albert Rusnak kwam er voor hem in en Tibbling moest wat meer aan de zijkant voetballen. Wisselingen die fataal uitpakten.

Het moet natuurlijk gezegd dat het surplus aan techniek Ajax wel hielp om het duel naar zijn  hand te zetten. De balbehandeling op het hobbelige veld was stukken beter dan bij de Groningers die steeds meer achteruit moesten en het initiatief volledig kwijtraakten. Een onoplettendheid in de verdediging leverde de eerste tegentreffer op en een domme overtreding van Hateboer veroorzaakte een strafschop die simpel werd verzilverd: 0-2.

De confrontatie leek als een nachtkaars uit te gaan, maar een rode kaart voor Van der Hoorn (tweemaal geel) stimuleerde FC Groningen tot een slotoffensief. Met Hoesen erbij in de aanval werd Ajax in de verdediging gedrukt. De Euroborg liet zich massaal horen maar de fraaie goal van Hoesen uit een vrije trap kwam te laat om nog op meer te hopen. De ploeg van Erwin van de Looi had het Ajax lastig gemaakt maar strafte zichzelf af met de vele onbenutte kansen.

De komende weken zal het een heidens karwei worden om in het linker rijtje van de ranglijst te blijven. Er staan een paar moeilijke tegenstanders op het programma. Te beginnen met een uitwedstrijd tegen AZ, dat de laatste weken de sterren van de hemel speelt.

Bron: Mistersnooker Foto: Kevin van der Laan