FC Groningen nadert de gevarenzone | Mistersnooker

sport fc groningen tribune (1 van 1)Na drie verliespartijen (AZ, Ajax en SC Heerenveen) en het duel tegen FC Twente voor de boeg moet FC Groningen oppassen voor de gevarenzone in de eredivisie. En als het derbyverlies (1-3) tegen de Friezen een ding duidelijk maakte dan is het wel de noodzaak om de verdediging te versterken.

Om het dreigende degradatievoetbal te voorkomen moet FC Groningen zo snel mogelijk het centrum van de defensie versterken. Kappelhof dient na een reeks slechte beurten het veld te ruimen voor of Hateboer of Van Nieff. Hateboer zou de aangewezen persoon zijn, omdat hij van origine een centrale verdediger is en hij met zijn lengte hoge voorzetten van de tegenpartij onschadelijk kan maken.
Tijdens zijn debuut als rechter vleugelverdediger viel het al op dat de voetballer uit Beerta het lichaam en de motoriek heeft van een centrale verdediger. Met zijn onverbeterlijke inzet kan hij een versterking worden in de defensie die het zwakste onderdeel vormt van de Trots van het Noorden.
Doorgaan met Kappelhof is hetzelfde als het met open armen begroeten van de degradatiezone. Het is nog niet te laat om het tij te keren. Over drie dagen komt FC Twente op bezoek en voor dat duel moet er een betere verdediging staan dan de laatste wedstrijden.
Het verlies tegen Heerenveen mag dan in de ogen van veel fans veroorzaakt zijn door een te slappe inzet, te weinig bezieling en een te geringe werklust. Maar de waarheid is nog harder: kwalitatief moesten de Groningers het tegen de Friezen afleggen op vrijwel alle posities in het elftal.
FC Groningen heeft niet de klassespelers om in de top van de eredivisie te voetballen. Dat het de laatste drie nederlagen moest incasseren tegen clubs die hoger op de ranglijst staan, zegt genoeg. Als ook FC Twente komende woensdag met de punten naar huis gaat, dan komen de noorderlingen zelfs in serieuze problemen.
Tijd derhalve om in de eerste plaats de verdediging te versterken met Hateboer voor Kappelhof.
Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *