FC Groningen neemt afstand van gevarenzone | Mistersnooker

fc groningen - go aheadMet hangen en wurgen en zonder tot groots spel te komen boekte FC Groningen zondagmiddag zijn eerste zege van 2014 tegen Go Ahead Eagles: 1-0. Daarmee nemen de Groningers voorlopig afstand van de zo gevreesde gevarenzone in de eredivisie.

Een vroege treffer van de technicus Tjaronn Chery was voldoende om de zwak opererende Deventenaren in de hoek te zetten. Maar ook het spel van de Trots van het Noorden was amper om aan te zien. Veel foute passes, slordige voorzetten en slappe schoten op het vijandelijke doel waren aan de orde van de dag.

Het was deze middag overigens ook het afscheid van doelman Luciano die voorgoed naar zijn geboorteland Brazilie vertrekt om zich daar te laten opereren aan zijn knie en zich te herenigen met zijn familie. Tegelijkertijd was het een weerzien met Marnix Kolder, de oud-FC Groningen-speler die tegenwoordig de kleuren van de Eagles verdedigt.

De overwinning op de bezoekers was pure noodzaak om niet met degradatieperikelen te maken te krijgen. De blijdschap was er na afloop over de behaalde punten, maar het veldspel gaf geen enkele aanleiding tot vreugde. Toegegeven, het was een knollenveld waarop moeilijk te combineren viel, maar wat FC Groningen liet zien was amper eredivisiewaardig.

Zo langzamerhand kan ook gesteld worden dat Michael de Leeuw in de spitspositie veel minder uit de verf komt dan als schaduwspits. Genero Zeefuik, die prima inviel, verdient derhalve een nieuwe kans als basisspeler. Maar wel met De Leeuw achter zich, want die combinatie lijkt de meeste garanties te geven op het maken van doelpunten.

De jongelingen Joell van Nieff en Hans Hateboer lijken zich voorlopig in de basis te hebben gevoetbald. De noordelijke lievelingen van het publiek maken opvallend weinig fouten en spelen met een flair die doet denken aan geroutineerde krachten.

Voorlopig is de gevarenzone even ver weg, maar veel teams in de kelder van de eredivisie halen punten, waardoor de eerstvolgende wedstrijd (uit tegen FC Utrecht) net zo belangrijk wordt als die tegen Go Ahead Eagles.

Voetbalanalyse van Mistersnooker / Foto: Eric Smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *