FC Groningen opgelucht na zege op Willem II

groningen-willem II-1Voordat FC Groningen deze week voor de derde keer dit seizoen voor de Europa League gaat voetballen – donderdag tegen FC Slovan Liberec – wilde het geen zorgen hebben in de competitie van de eredivisie. Drie punten tegen Willem II waren derhalve heilig en die kwamen er ook dankzij de winnende goal van invaller Danny Hoesen: 2-1. De vreugde was groot maar het spel was bedroevend.

De benauwde zege verbloemde niet alleen het matige spel dat de Groningers op de mat legden, maar ook de angsthazentactiek van trainer Erwin van de Looi, die zijn ploeg na een vroege voorsprong liet inzakken en de Tilburgers de ruimte gaf om aan te vallen. Bijna kreeg Van de Looi de deksel op de neus, maar de gelijkmaker in de slotfase werd een paar minuten later toch nog beantwoord met een goal van Hoesen die overigens profiteerde van een taxatiefout van de Willem II-doelman.

De Trots van het Noorden reist straks af naar Slowakije in de wetenschap dat het veilig staat in het linkerrijtje van de eredivisie. Een nederlaag tegen Willem II – of zelfs een remise – zou ongetwijfeld een crisisachtig sfeertje opgeroepen hebben in de club van directeur Hans Nijland. Slecht presteren in de Europa League is namelijk veel minder erg dan voetballen in de kelder van de eredivisie.

Mahi kreeg van Van de Looi weer de voorkeur in de spits boven Hoesen die plaats moest nemen op de wisselbank. Hij scoorde weliswaar de openingstreffer maar de vraag blijft of Mahi dit seizoen door het leven moet gaan als centrumspits. Met wat meer ruimte op de vleugel krijgt hij meer mogelijkheden om zijn trucendoos open te trekken. Ondanks de mooie en belangrijke goal is het nog maar de vraag of Hoesen de volgende keer weer in de basis begint.

Met de zege op Willem II heeft FC Groningen weer even lucht. Het resultaatvoetbal wordt doorgaans in de Euroborg niet gepruimd maar de drie punten waren zelfs voor de fanatiekste voetbalfans zaterdagavond belangrijker dan het veldspel of de tactiek. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat de Tilburgers weinig weerwerk gaven. Sterker, ze waren de slechtste tegenstanders in dit seizoen tot dusverre.

Bron: Mistersnooker    Foto: Kevin van der Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *