FC Groningen pakt punt bij Heracles dankzij arbitrale blunder

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkEen onthutsend zwak spelend FC Groningen pakte donderdagavond een punt bij Heracles (2-2) dankzij een arbitrale blunder. Vlak voor tijd zette Mahi de bal voor het doel waar Chery de gelijkmaker produceerde. Maar wat de arbiter en zijn assistent niet hadden gezien, was dat Mahi de bal over de achterlijn had gewerkt voordat hij zijn assist gaf.

Er moest dus een fout van de leiding aan te pas komen om de Trots van het Noorden aan een onverdiende remise te helpen. Op eigen kracht slaagden de spelers van trainer Erwin van de Looi er niet in om in Almelo het prachtige duel van zondag tegen Go Ahead Eagles een passend vervolg te geven. Misschien lag het wel aan het kunstgras want daarop behaalden de noorderlingen dit seizoen alleen tegen FC Dordrecht een puntje.

Al in de eerste helft werd ook duidelijk dat Heracles de grootste wil had om te winnen. Hoewel FC Groningen het meest in balbezit was, gebeurde er weinig in het vijandelijke strafschopgebied. Voorin had de ploeg niets te vertellen en zelfs Simon Tibbling haalde achterop het middenveld lang niet het niveau van afgelopen zondag toen hij een staande ovatie in ontvangst nam in de Euroborg.

Antonia moest er met een blessure vanaf en zijn vervanger Mahi – lichtvoetig en dus uitermate geschikte voor het kunstgras – bleek er wel zin in te hebben. Toch liepen de Groningers steeds achter de feiten aan. Na de voorsprong van Heracles scoorde Michael de Leeuw wel de gelijkmaker, maar daarna voetbalde een gedreven Heracles zich weer naar een voorsprong. Van de Looi wisselde de zwakke Kieftenbeld voor Hoesen, maar heel veel gevaarlijker werd zijn ploeg niet. Hoesen beperkte zich tot een paar plichtmatige acties en Chery werd veel te weinig in het spel betrokken.

FC Groningen voelde zich zichtbaar ongemakkelijk op het kunstgras, hoewel de ploeg deze week toch een paar keer op deze ondergrond trainde op sportpark Corpus den Hoorn. Maar meer nog dan het veld was de wil om te winnen veel bepalender voor het spelbeeld. En die was bij Heracles zichtbaar groter. Dat is vreemd want de Groningers willen zich graag hogerop de ranglijst manifesteren. Als ze niet snel een reeks overwinningen neerzetten, dan blijft het gewoon aanmodderen in de middenmoot. Zondagmiddag krijgen ze een nieuwe kans tegen AZ in de Euroborg.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

(Volg @mistersnooker ook op Twitter)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *