FC Groningen pakt puntje in Tilburg

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkFC Groningen pakte in de laatste seconde van de blessuretijd een puntje bij Willem II: 1-1. Maar de remise verhulde niet dat het spel van de noorderlingen net zo slecht was als de laatste twee competitiewedstrijden. Met andere woorden: wie krijgt de ploeg van trainer Erwin van de Looi weer aan het voetballen?

De commentatoren van FoxSport spraken van een schrikbarend niveau dat FC Groningen op de grasmat liet zien. Maar wie de Trots van het Noorden regelmatig volgt, weet dat er dit seizoen amper wedstrijden zijn geweest die de moeite van applaus waard waren. Het is niet zonder reden dat de groen-witte supporters op dit moment niets willen weten van een conctractverlenging van Van de Looi.
Met twee schamele puntjes uit de laatste drie duels – en met een moeilijke uitwedstrijd tegen PEC Zwolle voor de boeg – lijkt het voor FC Groningen onmogelijk om nog aansluiting te krijgen met de subtop. De manier waarop de mannen van Van de Looi tegen de bal trappen, verraadt alle kenmerken van een matige middenmoter: onsamenhangend en zonder enige creativiteit.

Inmiddels is ook wel duidelijk dat van de nieuwe Noorse spits Alexander Sørloth geen wonderen verwacht mogen worden. Hij doet zijn stinkende best maar het is onrealistisch om van deze 19-jarige speler te verwachten dat hij de ploeg op sleeptouw neemt en zich ontpopt als de verlosser. Het is voor deze lange aanvaller al moeilijk genoeg om aan de bal te komen door het gestuntel van zijn medespelers die voor de aanvoer moeten zorgen.

Om toch nog iets positiefs te melden: Van de Looi wisselde deze keer aanvallend om het puntje uit het vuur te slepen. Hoesen kwam erbij in de frontlinie en achterin werden risico’s genomen. Uiteindelijk was invaller Maduro de gebraden haan door de bal over de Tilburgse doelman te wippen en het speeltuig vervolgens in het doel te schieten. De FC Groningers waren natuurlijk blij met het onverdiende punt, maar er zal veel beter gevoetbald moeten worden om zaterdagavond in Zwolle een resultaat te halen.

Bron: Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *