FC Groningen schiet niets op met remise tegen FC Twente

fc groningen - fc twente-1FC Groningen verspeelde zondagmiddag in de Euroborg een van de laatste kansen om zich alsnog te mengen in de strijd voor de playoffs met als inzet Europees voetbal. Met de 2-2 remise tegen FC Twente schoten de Groningers niets op. Integendeel, er had gewonnen moeten worden om nog een beetje uitzicht te houden op een aantrekkelijk toetje van het seizoen.

Je kunt nog zo leuk voetballen en je kunt FC Twente bij vlagen met de rug tegen de muur zetten, als je geen goede spits hebt, dan blijft het dweilen met de kraan open. Danny Hoesen kreeg van trainer Erwin van de Looi weer eens de kans om zich als spits te profileren, maar hij bakte er net zo weinig van als alle andere keren. De commentator van FoxSport had het steeds over ‘net niet’ en zo was het maar net. Steeds meer roept zich de vraag op waarom de clubleiding van de groenwitten in de winterstop geen spits heeft aangetrokken in plaats van twee middenvelders.

Toegegeven, de supporters in de Euroborg kregen een spannende en aardige wedstrijd voorgeschoteld, maar als ze thuis zijn realiseren ze zich ongetwijfeld dat het gelijkspel achteraf voelt als een nederlaag. En als je het objectief beschouwt dan moet je vaststellen dat FC Groningen tekort komt om mee te mogen doen in de playoffs. Ga maar na: als je slechts 8 van de 28 duels weet te winnen dan schort er iets aan. Wat er aan schort, weten we al maanden: een goede spits.

Voor een club met de ambities van FC Groningen is een eindklassering onderin de middenmoot te mager om te kunnen spreken van een geslaagd seizoen. De competitie is nog niet afgelopen maar het zit er dik in dat de resterende zes competitiewedstrijden worden gespeeld om des keizers baard. Met andere woorden: alleen de bekerwinst kan het seizoen voor de Trots van het Noorden nog redden. De halve finale tegen Excelsior (op acht april in de Euroborg) wordt daarom het belangrijkste duel van het seizoen. Gaat ook die kans verloren dan mag Van de Looi en zijn technische staf zich afvragen of ze het wel goed gedaan hebben.

Het voordeel van het vroeg afsluiten van de competitie is dat je in alle rust kunt toewerken naar een nieuw seizoen. De eerste prioriteit moet daarbij zijn dat Hoesen moet worden ingewisseld voor een betere uitgave. Een spits met meer pit en een grotere wil om de bal te veroveren in het strafschopgebied van de tegenpartij. Want met Hoesen blijft het aanmodderen. Het is tekenend dat de produktie tegen FC Twente op naam kwam van verdediger Burnet en Mahi, die een houdbaar schot in het Twentse doel zag belanden.

Voetbalanalyse van Mistersnooker (volg @mistersnooker ook op twitter)    

Foto: Kevin van der Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *