FC Groningen stelt teleur met remise tegen Excelsior

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkMet een nieuw systeem (twee spitsen) probeerde trainer Erwin van de Looi FC Groningen een nieuw elan te geven na een paar belabberde wedstrijden. Maar die opzet mislukte in het thuisduel tegen Excelsior dat superblij was met het veroverde puntje in de Euroborg: 1-1.

Vooropgesteld, het slechte spel lag niet aan het nieuwe systeem. De oorzaak van het matige veldspel ligt veel dieper. De fans floten hun team na afloop uit, maar ze moeten zich verzoenen met het feit dat het elftal van Van de Looi ronduit kwaliteitsarm is geworden na het vertrek van Kostic, Zivkovic en doelman Bizot. Het spelen van een voetbalwedstrijd is voor de noorderlingen dit seizoen vaak een negentig minuten durende worsteling.

Nick van der Velden verbruide het helemaal bij de fanatieke supporters door de bal vijf keer hoog te houden voordat hij het speeltuig voor het vijandelijke doel trapte. Een arrogante houding die allerminst op prijs werd gesteld door de toeschouwers. De speler oogstte alleen maar boegeroep en een fluitconcert en moest na afloop omstandig aan de supporters uitleggen waarom hij die circusact vertoonde. Zijn wissel halverwege de tweede helft werd met luid gejuich begroet.

Het nieuwe systeem moest ervoor zorgen dat de beide spitsen Hoesen en De Leeuw zich herhaaldelijk in het Excelsior-strafschopgebied zouden bevinden om daar voor gevaar te zorgen. De wil was er wel maar met name Danny Hoesen leek een broertje dood te hebben aan het nodige loop- en trekwerk. De spits, die ooit door het leven ging als Ajax-talent, heeft nu toch wel duidelijk gemaakt dat hij niet veel beter is dan de afgeserveerde Genero Zeefuik. Voor hem is het nu tijd om een paar weken op de wisselbank door te brengen.

Hoe ontevreden de supporters ook waren, ze konden niet zeggen dat er door de meeste groen-witte spelers niet werd gewerkt voor een goed resultaat. De Groningers wilden alles geven wat ze hadden, maar kwalitatief zat er niet meer in dan een magere 1-1 tegen laagvlieger Excelsior. Voor de fans van de Trots van het Noorden is het tijd om de lat wat lager te leggen. Je beste spelers verkopen en denken dat je daarna hetzelfde niveau kan halen als het vorige seizoen is net zoiets als het blijven geloven in Sinterklaas op je achttiende.

Met het uitduel tegen AZ voor de boeg (komende zaterdag) wordt de druk voor Van de Looi cs steeds groter om punten binnen te halen. De afstand met de subtop is weliswaar niet groot maar voor hetzelfde geld zit je straks in de hoek waar de klappen vallen. De nieuwe technisch manager Jeltema mag alvast zijn lijstje klaarmaken van spelers die hij in de wintertransferperiode wil gaan halen. Want dat FC Groningen dringend aan een kwalitatieve injectie toe is, lijkt duidelijk.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

2 gedachten over “FC Groningen stelt teleur met remise tegen Excelsior

  1. Was zelf in het stadion,schande,stuurloos ,geen vertrouwen,angsthazen.Wat me opviel dat het gedrag van trainer van Looi. Hateboer en v.Nieff onzeker maakt,van Nieff ,weet ze verbaal wel te weren.Hatboer trekt zich te veel van v,looi aan.V.Looi geef die anderen maar op de kloten,zoals chrie ,Kieftenbeld e.d.Maar nogmaals heb de indruk dat de spelers de baas zijn en niet de Trainer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *