FC Groningen stunt met spectaculaire remise tegen PSV

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkHet was zondagmiddag weer eens feest in de Euroborg, de thuishaven van FC Groningen. De Trots van het Noorden voetbalde met lef tegen koploper PSV en behaalde een spectaculaire remise, die uitbundig werd gevierd door de fans: 1-1.

Een wereldactie van invaller Mimoun Mahi – hij slalomde langs de doellijn langs een paar verdedigers – en een snoekduik van Michael de Leeuw vormden niet alleen de inleiding tot de gelijkmaker maar waren ook exemplarisch voor het beeld van de wedstrijd. Het was genieten in de Euroborg, waar beide teams een zee van kansen kregen en waar het voetbal gespeeld werd zoals het is bedoeld.

Vermakelijk, amusant, spannend en ga nog maar even door. Het duel bood eigenlijk alles waarvoor je naar het stadion gaat. En de 1-1 bewees weer eens dat een gelijkspel wel degelijk een boeiend schouwspel kan opleveren. Toch moet FC Groningen-directeur Hans Nijland nu niet denken dat de selectie in de winterstop geen kwalitatieve inhectie meer nodig heeft (zoals hij onlangs beloofde) want dat het team van trainer Erwin van de Looi nog een paar zwakke plekken heeft, blijft als een kaars overeind staan.

Wie heeft tegen PSV bijvoorbeeld Danny Hoesen op een goede actie kunnen betrappen? De spits die deze zomer van Ajax overkwam, voetbalde voor spek en bonen. Hij had geen enkel aandeel in de totstandkoming van een serie gevaarlijke aanvallen en het leek er veel op dat het elftal zonder spits speelde. De vraag die we inmiddels wekelijks stellen is: hoe lang houdt Van de Looi hem in de basis?

Waar de Groninger oefenmeester niet meer omheen kan, is de 20-jarige Mimoun Mahi. De lichtvoetige aanvaller wordt alleen als invaller gebruikt, maar de weergaloze actie tegen PSV moet Van de Looi toch aan het denken zetten. Als je zo’n speler in je selectie hebt, dien je hem gewoon in de basis op te stellen. Het team wordt er stukken beter en gevaarlijker van. Inmiddels heeft hij al wel veel krediet opgebouwd bij de supporters, die in hem iets terug zien van de vertrokken Kostic.

Tot slot doelman Padt. Hij leek uit te groeien tot een onpasseerbaar obstakel, maar maakte bij de PSV-treffer een pijnlijke fout. De bal werd vanaf de zijkant hoog in het doelgebied geplaatst, waar De Jong kon inkoppen en Padt op twee meter afstand in zijn doel bleef staan. Gelukkig voor hem werd die misser FC Groningen niet fataal, maar als hij niet keihard gaat trainen op beheersing van het doelgebied kan hij onmogelijk worden aangemerkt als een topkeeper. Ondanks de vele reddingen waarmee hij het elftal lange tijd op 0-0 hield.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *