FC Groningen valt door de mand tegen PEC Zwolle

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkHet lijkt erop dat FC Groningen voor de winterpauze nog diep zal wegzakken op de ranglijst. Tegen PEC Zwolle viel de ploeg namelijk door de mand en volhardde trainer Erwin van de Looi in verkeerde keuzes. Het gevolg was een reeks dramatische aanvallen en een dikverdiende 2-0 nederlaag. Zelfs met tien man bleven de Zwollenaren in het laatste kwartier moeiteloos overeind.

Je kunt van Van de Looi zeggen wat je wil, maar hij is wel consistent in het maken van slechte beslissingen. Spits Danny Hoesen voetbalt al weken als een krant maar hij krijgt ogenschijnlijk oneindig veel krediet van zijn trainer, die de Trots van het Noorden in aanvallend opzicht een beetje laat aanmodderen. Zo ziet iedereen dat Hoesen niet de man is die de bal gemakkelijk in het vijandelijke doel werkt, maar staat hij er de volgende keer vermoedelijk gewoon weer in de basis.

Maar er is meer. Zo moet Yoell van Nieff eindelijk eens worden verlost van zijn positie als vleugelverdediger. De Stadjer, die halverwege het vorige seizoen zonodig van Dordrecht teruggehaald moest worden, doet alles wat zijn trainer van hem vraagt, maar hij voelt zich zichtbaar ongemakkelijk als verdediger. Veel overtredingen en een beperkte wendbaarheid maken van hem een kwetsbaar punt in de defensie.

Verder vraag je je af waarom Mahi geen basisplaats krijgt van Van de Looi. Als invaller maakte hij onlangs een geweldige indruk en met zijn technische vaardigheden kan hij een toegevoegde waarde zijn voor de impoduktieve aanval. Op Dordrecht na is FC Groningen namelijk de minst produktieve ploeg van de eredivisie. Slechts dertien treffers konden worden genoteerd en het gemis van een goede spits is de belangrijkste oorzaak van de machteloosheid in de frontlinie.

PSV, FC Twente, SC Heerenveen en Vitesse zijn vanaf zondag 23 november de tegenstanders. Je hoeft geen waarzegger te zijn om te voorspellen dat FC Groningen na deze tegenstanders op de ranglijst te vinden zal zijn in het verafschuwde rechter rijtje. De komende twee weken (volgende week zijn er interlandwedstrijden) heeft de technische staf voldoende tijd om de maatregelen te nemen waar alle supporters op zitten te wachten. En de belangrijkste is: Danny Hoesen op de wisselbank.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

 

1 gedachte op “FC Groningen valt door de mand tegen PEC Zwolle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *