FC Groningen verliest van Heracles

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkWat een droomdebuut in de basis van FC Groningen had moeten worden, werd voor de jonge Bacuna een nachtmerrie. Tegen Heracles moest hij door personele problemen op het middenveld spelen, maar beide treffers van de Almeloërs ontstonden na onnodig balverlies van de debutant. De eerste keer na een verkeerde pass en de tweede keer na het zoveelste balverlies waardoor Reijnen een overtreding moest maken, die voor Heracles vlak voor tijd de winnende treffer opleverde.
Maar afgezien van het dramatische spel van Bacuna, maakte FC Groningen totaal geen aanspraak op de punten. Wie het duel zou winnen, kon de kerstvakantie doorbrengen als vierde ploeg van Nederland, maar de ploeg van trainer Erwin van de Looi voetbalde zo slecht dat zo’n hoge tussenklassering een aanfluiting zou zijn voor het Nederlandse voetbal. Het mag Bacuna troosten dat hij niet de enige was die taktisch faalde. Zijn teamgenoten bakten er ook niets van.

Cruijff zei ooit: elk nadeel heb een voordeel. De nederlaag in Almelo voorkomt in elk geval dat de Groningers de komende vrije weken gaan denken dat ze na Ajax, PSV en Feyenoord het beste voetbal van Nederland spelen. In die zin heeft de verliespartij toch ook zijn nut. En laten we eerlijk zijn: wat de Trots van het Noorden tot dusverre in uitwedstrijden heeft laten zien, is niet om over naar huis te schrijven. Sterker nog, het spel was niet om aan te zien.

Om dit jaar toch positief af te sluiten: FC Groningen heeft veel meer punten veroverd dan een jaar geleden over dezelfde periode en er staat straks een gretige, boomlange Noorse speler te trappelen om zijn kunsten in de spits te vertonen. De trouwe fans hebben dus wel degelijk iets om naar uit te kijken. Hun club hoeft niet meer naar beneden te kijken en met de nieuwste aanwinst is het nog wel degelijk mogelijk om vast in de subtop te blijven spelen.

Het sportieve doel is om een playoff-positie te veroveren die recht geeft op mogelijke toegang tot Europees voetbal. Hoe slecht FC Groningen in Almelo ook heeft gespeeld, dat doel is een reële optie. En als het elftal iets meer punten in uitduels haalt, kan het best nog een leuk seizoen worden.

Bron: Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *