FC Groningen verliest van PSV

fc groningen - psv 05-03-1Je kunt verliezen na hevig verzet en je kunt je gewillig naar de slachtbank laten voeren. Dat laatste deed FC Groningen zaterdagavond tegen koploper PSV dat ten onrechte opzag tegen het duel in de Euroborg: 0-3. De Eindhovenaren zullen verbaasd hebben opgekeken van het slappe gedoe waarmee ze werden geconfronteerd.
Het werd nooit een echte wedstrijd in de stampvolle Groene Kathedraal. Natuurlijk, het kwaliteitsverschil was groot – PSV had op elke positie een betere voetballer – maar juist in zo’n situatie moet je de tegenstander met het mes tussen de tanden tegemoet treden. In plaats daarvan schotelde FC Groningen zijn aanhang een lusteloosheid voor waar de honden geen brood van lusten.

Trainer Erwin van de Looi had na de nederlaag tegen FC Twente het elftal drastisch veranderd. De Leeuw verloor onder meer zijn basisplaats en hij was daar zo boos over dat hij zijn ongenoegen daarover in de media uitte. De wijzigingen in het elftal hadden geen verbetering tot gevolg. Sterker nog, het team had de spirit van De Leeuw goed kunnen gebruiken in de tamme vertoning.

Het elftal had geen spelerswisselingen nodig maar een paar zwepen om de spelers vooruit te branden. Als het de volgende week net zo slap speelt bij Excelsior dan moet gevreesd worden voor het restant van de competitie. Het leek zaterdagavond wel alsof niemand meer in het Groninger kamp geloofde in een resultaat tegen PSV of het halen van een playoff-positie. En dat is een kwalijke zaak.

Toegegeven, het scoreverloop zat voor FC Groningen tegen. De openingstreffer viel al na een paar minuten en de tweede Brabantse treffer – na een beeldschone aanval – kon al direct na de pauze worden genoteerd. Het waren twee mentale opdoffers die verlammend werkten voor de Groningers, die geen moment de indruk wekten om te knokken voor elke meter gras.

Na de vierde achtereenvolgende nederlaag kan gerust geconstateerd worden dat de bezieling in het elftal van van de Looi ontbreekt. Het elftal verdient het zelfs niet meer om aangeduid te worden als de Trots van het Noorden. Het fluitconcert dat de spelers na afloop van de wedstrijd tegen PSV over zich heen kregen, was dik verdiend. Spelers, beleidsbepalers, fans en technische staf mogen zich zorgen maken over de komende weken. Als de voortekenen niet bedriegen, dan gaat de competitie als een nachtkaars uit.

Bron: Mistersnooker Foto: Kevin van der Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *