FC Groningen voetbalt zonder leeuwenhart | Mistersnooker

sport fc groningen tribune (1 van 1)Met wat meer passie en hartstocht had FC Groningen zondagmiddag een goed resultaat kunnen boeken in de Kuip tegen Feyenoord. Beter in elk geval dan de 1-0 nederlaag die de Trots van het Noorden halverwege de competitie in de middenmoot terugwerpt.

Vooropgesteld, deze analyse zou op precies dezelfde wijze zijn opgeschreven als Chery of Kirm hun ideale scoringskans had verzilverd. Chery verzuimde al in de eerste minuut om raak te schieten en Kirm miste in de tweede helft oog in oog met doelman Mulder. Als Feyenoord in eigen huis ooit te kloppen was, dan was het wel deze zondagmiddag. Er was alleen iets meer voor nodig dan wat FC Groningen liet zien.
Het elftal van trainer Erwin van de Looi voetbalde een tijdje met de borst vooruit maar de laatste weken mist het een leeuwenhart. In deze donkere weken voor kerst – als de velden wat minder egaal zijn dan in de zomer en de temperatuur wat lager – is er iets meer passie nodig om tot resultaat te komen. Het is niet meer genoeg om de in juni en juli aangeleerde trainingsvormen wat plichtmatig in de wedstrijden toe te passen.
Natuurlijk, de spelers kun je niet verwijten dat ze er met de pet naar gooien, maar er is een verschil tussen je best doen en je stinkende best doen. Het optreden van Kostic en Hiariej was daar een mooi voorbeeld van. Kostic beleefde zijn passie in zijn eigen wedstrijdje en Hiariej liep er op het middenveld een beetje verloren bij.
Er is nog steeds een kans om het jaar prima af te sluiten. De dubbele confrontatie tegen NEC (donderdag voor de beker en in het weekeinde voor de competitie) kan voor een goed eindejaarsgevoel zorgen voor iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt. Maar uitgerekend hekkensluiter NEC toonde zaterdagavond tegen Roda JC dat het wel kan spelen met een groot leeuwenhart.
De passie waarmee NEC een 2-0 achterstand omboog in een 4-3 overwinning was meeslepend bijzonder plezierig om te zien. De Nijmegenaren zullen hun voetbaldrift in de Euroborg de komende week volop tentoonspreiden. Aan de FC om deze tegenstander tegemoet te treden met hun eigen wapens: met een leeuwenhart.
Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *