FC Groningen wakker geschud na achterstand 2-2

sport fc groningen tribune (1 van 1)FC Groningen begon slap en met een verkeerde speelwijze aan de noordelijke derby tegen SC Cambuur. Een 2-0 achterstand schudde de ploeg wakker en uiteindelijk behaalde de ploeg van trainer Erwin van de Looi het tweede puntje in een uitduel dit seizoen: 2-2.

Het was verbijsterend te zien hoe de Trots van het Noorden aan de uitwedstrijd begon. Met een verkeerde speelwijze en een gebrekkige inzet. Voordat de noordelijke derby was begonnen, stond FC Groningen met 2-0 achter. Op dat moment dik verdiend want Cambuur speelde met het mes tussen de tanden en had zijn slappe tegenstander in de houdgreep.
Noodgedwongen veranderde Van de Looi de taktiek en met Antonia voor de controleur Tibbling brachten de Groninger veel meer energie in het duel dan voor de rust. Als supporter zou je willen dat de ploeg ook in andere wedstrijden wat meer opportunistischer voetbalt dan doorgaans het geval is met een afwachtende houding. In de tweede helft ontwikkelde zich toch nog een enerverende derby die alle kanten op kon gaan.

Van de Looi voelde zich na afloop niet verantwoordelijk voor de slappe hap van de beginfase. Hij vertelde dat het gespreksonderwerp de laatste drie dagen juist was om energiek aan de derby te beginnen. Dat de spelers niet deden wat hij vroeg, maakte hem pislink. ‘Als we met een grotere intensiteit beginnen, dan moeten we in staat zijn om Cambuur te kloppen’, aldus de trainer.

Een verbeten voetballend FC Groningen zou inderdaad in staat moeten zijn om laagvlieger Cambuur onder de knie te krijgen. Het mag zichzelf wel degelijk kwalijk nemen dat de derby slechts een schamel puntje opleverde. Het elftal had goede zaken kunnen doen om de subtop te bereiken, want met het eerstvolgende duel tegen hekkensluiter De Graafschap in het vooruitzicht was er alle reden om uit te gaan van zes punten uit deze beide wedstrijden.

Over veertien dagen – de komende week hebben twee interlandwedstrijden plaats – kan FC Groningen zich desondanks in een comfortabele positie spelen door De Graafschap te kloppen. Die eerste uitzege moet de club realiseren om zich van middenmoter te transformeren tot subtopper.

Bron: Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *