FC Groningen wekt ergernis op in Euroborg | Mistersnooker

 Wat volgens de voetbaldeskundigen van Fox Sports tegen ADO Den Haag een ‘makkie’ moest woden, werd voor FC Groningen een koude douche. Na een ongeslagen reeks incasseerde de Trots van het Noorden weer eens een nederlaag (1-2) waardoor de ploeg de aansluiting met de topteams verloor.

De supporters in de Euroborg moesten niet alleen even slikken door de onverwachte nederlaag, maar ze schrokken nog veel meer van het miserabele spel van hun favorieten. Wat FC Groningen op de grasmat liet zien, wekte op de tribunes alleen maar een hoop ergernis op. Het leek wel alsof alle spelers van trainer Erwin van de Looi een offday hadden.

Van spits Zivkovic tot en met keeper Bizot ging er veel mis. De 17-jarige aanvaller raakte geen bal en kon zijn faam als supertalent nooit waarmaken. Hij gaf duidelijk aan dat hij nog lang geen Arjen Robben is. Sterker nog, in feite bewees hij het gelijk van Van de Looi die hem aanvankelijk alleen gebruikte als wisselspeler. Zivkovic heeft nog niet laten zien dat hij een basisplaats verdient.

Doelman Bizot schutterde ook opzichtig in de slotfase. Hij miste de bal na een hoge voorzet. Een blunder die Den Haag de winnende goal opleverde. Maar ook alle spelers tussen Zivkovic en Bizot in deelden in de malaise. Kostic was zich alleen maar aan het vastlopen, Kieftenbeld leed veel balverlies, Chery kon niets klaarspelen, Kirm dribbelde zonder dreiging, Letschert schoot de bal wel twintig keer tegen een tegenstander aan en ga zo nog maar even door.

We schreven het enkele maanden geleden al: dit wordt een seizoen van af- en aanhaken. Het elftal is niet zo goed dat het zich probleemloos in de topvijf van de eredivisie kan blijven nestelen. Door het verlies tegen ADO is het even afgehaakt wat de top betreft.

Met de moeilijke uitwedstrijd tegen Feyenoord voor de boeg, kan FC Groningen zich na de volgende week een gewone middenmoter noemen. Want wie denkt dat uit de Kuip drie punten kunnen worden weggehaald, die heeft de wedstrijd van zondagmiddag tegen ADO niet gezien.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *