FC Groningen wendt sportieve crisis af met zege op FC Dordrecht

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkHet leek in de eerste helft tegen hekkesluiter FC Dordrecht moeizaam te gaan, maar uiteindelijk pakte FC Groningen in eigen huis de drie punten: 2-0. Voor het eerst sinds twaalf competitieduels won de club van trainer Erwin van de Looi waardoor een sportieve crisis werd afgewend.

De Trots van het Noorden had de zege ook broodnodig. Niet om nog kans te maken op de playoffs – daarvoor lijkt de afstand met nummer zeven te groot –  maar om de eigen aanhang in de Euroborg een keertje tevreden te stellen. Bovendien konden de Groningers wel een opkikker gebruiken, want de belangrijkste wedstrijd van het seizoen – de halve finale tegen Excelsior op 8 april – staat straks voor de deur.

Het duel tegen laagvlieger Dordrecht had veel weg van een kansenfestival, want voordat Rusnak zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette, hadden de gasten een handvol kansen onbenut gelaten. Achterin namen de Dordtenaren echter zoveel risico dat de verdediging de vergelijking met de spreekwoordelijke gatenkaas glansrijk kon doorstaan.

Hun favorieten wonnen dan wel de wedstrijd, maar dat ging met zoveel matig spel gepaard dat er in de Euroborg net zoveel werd gejuicht als uitgefloten. Het veldspel was eigenlijk niet om aan te zien en FC Dordrecht mocht in de slotfase zelfs nog gaan voor een alles-of-niets offensief. De Groningers zouden tegen hun zwakke tegenstanders moeten domineren, maar daar kwam niets van terecht.

Nee, de drie punten werden veroverd maar veel waardering leverde het veldspel bij de supporters niet op. Alsof ze nu al bevreesd zijn voor het bekerduel tegen Excelsior, dat de laatste weken een veel betere indruk maakt als FC Groningen. De weg naar de finale in de Kuip lijkt open te liggen maar het zal nog een hele toer worden om die eindstrijd te halen.

Vlak voor het einde beleefde Tjaronn Chery nog een emotioneel moment. Hij maakte de tweede goal en eerde daarna zijn beste vriend Rico, die onlangs door een verkeersongeluk om het leven kwam. De slechte wedstrijd kwam daarmee op de valreep nog even tot leven.

Voetbalanalyse van Mistertsnooker

(volg mistersnooker ook op twitter)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *