FC Groningen wint van PEC Zwolle

fc groningen - pec zwolle-1FC Groningen is dankzij een 2-0 overwinning op PEC Zwolle aangehaakt bij de subtop van de eredivisie. Dat mag in deze drukke weken met Europese duels op de donderdag een prima prestatie genoemd worden. De eerlijkheid gebiedt trouwens wel te zeggen dat de Zwollenaren het de ploeg van trainer Erwin van de Looi amper lastig maakte.
In feite was PEC een ideale tegenstander om goede zaken te doen. Het rommelt een beetje in het elftal van trainer Ron Jans. Een van de uitingen was een disciplinaire maatregel voor spits Lars Veldwijk die in de Euroborg in de dugout plaats moest nemen. En hij kwam er ook niet uit nadat PEC al snel achter de feiten aanliep door een vroege tegentreffer van De Leeuw en later nog een goal van Burnet.

PEC mocht vaak in balbezit zijn maar het elftal ontpopte zich als een tandeloze tijger. De verdediging van FC Groningen had weinig te duchten van de Zwollenaren die weliswaar aardig combinatiespel lieten zien maar die in aanvallend opzicht tekort schoten. Spits Stef Nijland deed zijn  stinkende best maar hij kreeg te weinig steun van zijn teamgenoten om gevaarlijk te zijn.

De Trots van het Noorden kan nu zijn vizier richten op de Europese thuiswedstrijd tegen Slovan Liberec, de laatste kans om in de Europa League te overwinteren. Een overwinning is dan wel noodzakelijk, waarna het klusje nog lang niet is geklaard. Dat de ploeg zich inmiddels stevig heeft genesteld in het linker rijtje van de ranglijst, is voor spelers en trainer een bevrijdende gedachte.

Heel voorzichtig kan al wel worden geconcludeerd dat de midweekse Europese wedstrijden van weinig invloed zijn voor de prestaties in de reguliere competitie. De brede selectie van Van de Looi komt hem in deze maanden goed van pas.

Foto: Kevin van der Laan Bron: Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *