FC Groningen wint van Roda JC

fc groningen - roda jc - 19-04-1FC Groningen heeft na een benauwde 1-0 zege op Roda JC nog een kansje op het bereiken van de playoffs voor Europees voetbal. De eerste horde van de drie werd in de Euroborg succesvol genomen. Als de beide laatste competitiewedstrijden ook worden gewonnen dan mag iedereen in het groen-witte kamp nog hopen op een aantrekkelijk toetje van het seizoen.

In elk geval wordt de noordelijke derby tegen SC Heerenveen op zondag 1 mei meer dan interessant. Voor FC Groningen is het natuurlijk belangrijk om die pot ook te gaan winnen, waardoor er in elk geval iets op het spel staat in de Abe-Lenstrastadion. De laatste wedstrijd heeft een week later in de Euroborg plaats tegen Heracles.

Albert Rusnak was tegen Roda de held en schlemiel tegelijk. Hij maakte de winnende goal maar schoot de bal in de slotfase vanaf de elfmeterstip zo slordig in dat de Roda-goalie reddend kon optreden. Maar het belangrijkste was na afloop natuurlijk dat de drie punten in de pocket zaten. Want als dat niet was gebeurd, zou de resterende duels van de competitie voor de Groningers nergens meer om gaan. In dat geval zouden de spelers hun zomervakantie al kunnen boeken.

De geblesseerde Michael de Leeuw ontbrak in het elftal van trainer Erwin van de Looi en dat was te merken in het vijandelijke strafschopgebied. Met hem erbij zou de zege vermoedelijk veel gemakkelijker en met grotere cijfers zijn beklonken. Danny Hoesen verving De Leeuw, maar het is al een hele tijd bekend dat hij geen onruststoker is voor het doel van de tegenstander.

Hoesen werd in de tweede helft vervangen door de Noor Sørloth, maar die heeft zijn draai nog niet kunnen vinden. Na zijn verrassende goal tijdens zijn debuut heeft hij geen potten meer kunnen breken. Hij brak wel letterlijk zijn hand, waar hij zoveel last van had dat Van de Looi hem enkele wedstrijden buiten de basis hield. Voor de jonge Noor is het te hopen dat hij in het nieuwe seizoen meer indruk maakt, want anders zal hij bestempeld worden als de zoveelste miskoop in de punt van de aanval.

De Trots van het Noorden kan zich nu gaan opmaken voor een ongetwijfeld boeiende confrontatie tegen SC Heerenveen. Veel Groninger supporters hadden na de reeks van zeven nederlagen niet meer gedacht dat die wedstrijd nog ergens om zou gaan.

Bron: Mistersnooker Foto: Kevin van der Laan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *