FC Groningen zonder bezieling naar 1-1 tegen FC Dordrecht

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkZe hadden zichzelf een heel fijne Kerst kunnen bezorgen, maar de spelers van FC Groningen slaagden er niet in om hekkesluiter FC Dordrecht te kloppen. De remise (1-1) werd aan de Krommedijk door de thuisploeg als een overwinning gevierd, want het was het eerste puntje dat Dordrecht daar binnenhaalde. De Groningers voetbalden zonder bezieling en mogen zich de komende weken bezinnen op hun gebrek aan geestdrift.

Aanvoerder Maikel Kieftenbeld zocht de oorzaak van het teleurstellende gelijkspel in het missen van de kansen door de aanvallers en daar had hij ook wel een beetje gelijk in. We hebben het al eerder geschreven: Danny Hoesen faalt hopeloos als spits en verdient eigenlijk geen basisplaats meer. Hij laat wekelijks zien waarom Ajax hem liever kwijt dan rijk was en in Dordrecht huppelde hij een beetje achter de bal aan zonder enige passie.

Wat een verschil met Michael de Leeuw die met een fraaie snoekduik een voorzet van Antonia prachtig verzilverde. Hij is de enige aanvaller met een portie gif in zijn lichaam. Het is niet verwonderlijk dat deze speler door de supporters op handen wordt gedragen. De Leeuw belichaamt met zijn spel het nuchtere Noorden en werkt zich elke week het apezuur. Met negen doelpunten in de competitie en zes in de beker is hij ook de meest produktieve speler. Waarom trainer Erwin van de Looi hem lange tijd buiten de basiself hield, blijft een groot raadsel.

De wedstrijd tegen Dordrecht was voor de Trots van het Noorden een buitenkansje om met een goed gevoel de winterpauze in te gaan. Het was een uitgelezen mogelijkheid om tegen dit kwaliteitsarme elftal de aansluiting te houden met de subtop van de eredivisie. En met de kwaliteitsinjectie in het vooruitzicht (Tibbling en Rusnak) zou het in de tweede helft van de competitie uitzicht hebben om zich wat steviger in de top-7 te gaan nestelen. Dat is natuurlijk nog niet uitgesloten, maar dan zal er met meer bezieling gevoetbald moeten worden dan tegen Dordrecht.

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkOver de komst van Rusnak (de Cambuur-speler die gehuurd wordt van Manchester City) bestaat trouwens ineens onzekerheid. SC Heerenveen wil hem ook graag inlijven en zijn zaakwaarnemer vertelde dat er nog geen enkele handtekening is gezet. Volgens hem is alles nog mogelijk. Groningen-directeur Hans Nijland reageerde niet alleen geschokt op deze mededeling, maar ook verwijt hij SC Heerenveen onfatsoenlijk gedrag. Het lijkt daarom zaak voor Nijland om van alle partijen nu een handtekening te vragen. Halfslachtig onderhandelen zijn we van hem niet gewend.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

1 gedachte op “FC Groningen zonder bezieling naar 1-1 tegen FC Dordrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.