FC Twente geeft FC Groningen pak slaag: 5-0 | Mistersnooker

sport fc groningen tribune (1 van 1)Een onthutsend zwak FC Groningen incasseerde bij FC Twente een geweldig pak slaag: 5-0. En weer was er een Groninger die met een rode kaart vroegtijdig kon douchen. Johan kappelhof was al de vijfde FC Groningen-speler die dit seizoen van het veld werd gestuurd. De Trots van het Noorden is tot dusver kampioen van de gele en rode kaarten.

FC Groningen werd door een superieur FC Twente figuurlijk bont en blauw geslagen, het handjevol groen-witte supporters ergerden zich groen en geel en nadat Kappelhof de rode kaart kreeg voorgeschoteld, kon de thuisploeg zonder verzet van belang werken aan een comfortabele voorsprong. Met tien tegen elf had het elftal van Erwin van de Looi niets meer te vertellen, maar met elf tegen elf was ook al duidelijk geworden dat het naar Enschede was gereisd voor een kansloze missie.

Wie na de eerste twee competitieduels – FC Groningen was toen de fiere koploper in de eredivisie – nog droomde van een sprankelend seizoen, zal nu moeten toegeven dat er dit seizoen voor de FC echt niet meer in zit dat een middenmootpositie. Het wordt een jaar van af- en aanhaken. Voorlopig is de top van de ranglijst eventjes ver weg.

Ook trainer Van de Looi zal tot het inzicht zijn gekomen dat zijn ploeg niet meer te bieden heeft dan enkele sportieve uitschieters. Op diverse voetbalfora wordt hij door fans al hevig bekritiseerd, maar het zou van kortzichtigheid getuigen om hem bijvoorbeeld de 5-0 nederlaag tegen FC Twente aan te rekenen. Het kwaliteitsverschil was gewoonweg te groot. Zo bezit Tadic meer vernuft in zijn linkervoet dan alle FC Groningen-spelers bij elkaar.

Wat Van de Looi echter zorgen moet baren is de kwetsbaarheid van zijn verdediging. Met 19 tegengoals in acht duels is doelman Marco Bizot een van de meest gepasseerde keepers. Bovendien hebben de Groninger verdedigers veel te veel overtredingen nodig om op de been te blijven. Een serie gele kaarten en een handvol rode kaarten is daarvan het gevolg.

Met de komende tegenstanders AZ, PSV en Vitesse voor de boeg zal het nog een hele toer worden om de klassering in de middenmoot te handhaven. De club zal niet in degradatiegevaar komen, maar daar zal de komende weken nog wel voor gevochten moeten worden. Het liefste zonder tegen rode kaarten aan te lopen….

Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *