FC Twente te sterk voor FC Groningen

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkEn dat was nummer 3. Na Ajax en AZ was zaterdagavond ook FC Twente te sterk voor FC Groningen: 2-0. En er moet gevreesd worden voor nummer 4, want volgende week komt PSV naar de Euroborg en dat zal ook een karwei worden die vermoedelijk niet door de Groningers kan worden afgesloten met een resultaat. Daarna moet FC Groningen alle zeilen bijzetten om nog in aanmerking te komen voor de playoffs.

Natuurlijk, verliezen van Ajax en AZ is op zichzelf geen schande, maar de manier waarop in Enschede verzet werd geboden, laat een structureel probleem zien: geen leider in het veld en geen productief vermogen. Wat het eerste probleem betreft, is er een logische verklaring. Voor de vertrokken Tjarron Chery is geen gelijkwaardige vervanger aangetrokken. De beoogde opvolger, Jesper Drost, heeft de hoge verwachtingen nog geen moment kunnen waarmaken.

Wat het tweede probleem betreft, kun je stellen dat de beleidsmakers van de club een ongelukkige hand hebben gehad met het aantrekken van een spits. Ga maar na: Teixera, Zeefuik en Hoesen hebben de destijds naar PSV vertrokken Tim Matavz niet doen vergeten. Sterker nog, het zijn regelrechte miskopen en dat kan de clubleiding zich aanrekenen. De scouting teert nog te veel op de transfer van Luis Suarez, die ook nog eens per toeval tot stand kwam.

De Trots van het Noorden maakte in Enschede een onmachtige indruk. En er stond niemand in het veld op om daar verandering in aan te brengen. het lijkt wel alsof de spelers niet meer geloven in een aantrekkelijk toetje van de competitie in de vorm van de playoff-wedstrijden. Bovendien is trainer Erwin van de Looi kennelijk niet gecharmeerd van een alles-of-niets-tactiek. Zijn spelers lieten zich ogenschijnlijk gewillig naar de slachtbank leiden.

Hoe moet het nu verder? In de eerste plaats moet directeur Hans Nijland assistent-trainer Dick Lukkien met onmiddellijke ingang naar FC Emmen laten gaan. Een teleurgestelde, verdrietige – en in zijn hart ook boze – trainer in de technische staf werkt niet bevorderlijk voor de werksfeer. Natuurlijk zal Lukkien zijn stinkende best blijven doen, maar iedereen weet – inclusief de spelers – dat hij met de pest in zijn lijf naar zijn werk gaat.

Bron: Mistersnooker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *