Feest in de leukste winkelstraat van Nederland

groningen-centrum-folkingestraat-mooiste winkelstraat 2015-4De Folkingestraat in Groningen is in februari door het publiek verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland. Vandaag, zaterdag 11 april is het daarom feest in de straat met muziek, straatverkoop en circus-acts. De strijd om de titel leukste winkelstraat van Nederland 2014 was een nek-aan-nek race tussen de Folkingestraat en de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden. 

Wethouder Joost van Keulen van Economische Zaken is trots op de Folkingestraat. “Het is een terechte overwinning, die de ondernemers in deze straat dik verdiend hebben. De Folkingestraat heel goed weer waar Groningen voor staat. Een gastvrije stad waarin je verrassend en sfeervol kunt shoppen.” Vandaag onthulde de wethouder het bord ‘Leukste winkelstraat van Nederland op de hoek van de Folkingestraat/Vismarkt.

Jan Hendrik van der Veen nam een kijkje:

Ook voorzitter Willem Tredgett van de winkeliersvereniging is blij. “Als Folkingestraat stonden we al bekend als de winkelstraat waar je na elke 4 meter in een compleet andere wereld terecht komt. Nu hebben we nationale erkenning met deze titel.”

Verder wandelend door onze mooie stad, een plaatje op het Waagplein:
groningen-centrum-folkingestraat-feest leukste straat van nederland-4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *