Feest in Selwerd, kan het volgend jaar wat breder?

sunny selwerd-1Bij ons in de wijk Selwerd, zo leert mij een glossy flyer, wordt op donderdag 7 juli het Sunny Selwerd Festival gehouden waarin de Zomer en het Suikerfeest tegelijk worden gevierd. In de wijk wonen tal van nationaliteiten, bijna niet te tellen en toch wordt er alleen een feest gevierd gericht op de Nederlanders en Islamieten, immers is het Suikerfeest Id-al-Fitr in de maand juli. Ik vraag me af waarom de organisatie niet gedacht heeft aan de Amerikaanse studenten die woonachtig zijn in de studentenflats en in juli ‘Fourth of July’ vieren. Het had een mooie ´bic mac stand´ kunnen opleveren met ook een candystand. En hoe zit het met al die Surinamers die volgende maand ‘Keti-Kali’ vieren? De dag van de Vrijheden betekent dit en daar kun jezelf een invulling voor bedenken. Een lekkere stand met Roti was ook een goede kanshebber geweest.

En dan al die kleine Chineesjes op die kleine fietsjes, die hebben ook wel zin in een feest met een eigen karakter. Ik weet zeker dat het tweewielercentrum Selwerd dit deel van het feest had willen sponseren. Ik weet ook zeker dat er ook een behoorlijk aantal Spaanse studenten in Selwerd wonen. De jaarlijkse stierenrennen wordt in de maand juli gehouden. Ik zie het al voor me, de Iepenlaan als stormbaan en vele tomaten die geplet worden.

Een groep Hindoestanen wordt ook vergeten want hun feest Roth Yatra wordt ook niet benoemd. Ik kan me voorstellen dat met klankborden mooie muziek zou kunnen worden gemaakt en allerlei bloemenkransjes de boel opfleuren. Het Wijkbedrijf Selwerd aan de Bottelroosstraat 3 is de locatie voor het ‘Sunny Selwerd Festival’. Advies is volgend jaar te denken aan alle inwoners van de wijk en niet slechts twee groepen te kiezen om voor en mee te feesten.

Hans Knot

 

 

1 gedachte op “Feest in Selwerd, kan het volgend jaar wat breder?

  1. Beste Hans Knot,
    Ik ben het helemaal met je eens. Maar, ook moet ik er bij melden dat er tijdens Sunny Selwerd heel veel nationaliteiten bij elkaar komen. Er wordt namelijk allerlei verschillende etenswaren vanuit verschillende wereldhoeken aangeboden en het festival is als een pilot bedoeld om vaker feestjes, festivals en bijeenkomsten te organiseren die de diversiteit in de wijk vieren. Sunny Selwerd is het eerste grote feest, op de opening na, van het wijkbedrijf en is bedoeld om te testen hoe dat zal gaan. In de toekomst komen er meer festivals, feetjes en bijeenkomsten om inderdaad de verbinding tussen de verschillende mensen uit de wijk te vieren en te versterken. Verder straalt het wijkbedrijf juist diversiteit uit, aangezien er daar vrijwilligers van verschillende (ethnische) achtergronden actief zijn om dat ook in de wijk aan te jagen. Persoonlijk vind ik het alleen maar fijn om te horen dat iemand anders ook graag alle verschillende mensen graag bij elkaar ziet komen! Zelf ben ik bezig met het project “verschil moet er zijn” in de wijk die dezelfde bedoelingen heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *