Feestelijke dag in Groningen met start aanleg Warmtenet Noordwest

Vanmiddag de openingsbijeenkomst van de start van de aanleg van de infrastructuur voor het Warmtenet Noordwest in de Energy Barn op het Zernikecomplex. Presentator Arno van der Heyden zorgde op zijn eigen wijze voor ontspannen en gezellige interviews over het onderwerp geothermie waar velen van de aanwezigen al bij eerdere presentaties aanwezig waren of deelgenomen hebben aan de wijksafari’s.

Energy Barn is de plek waar veel gesproken wordt over energietransitie processen. Op het Zernikecomplex herrijst hopelijk zo snel mogelijk een kenniscentrum. Samen weten we meer en met kennis delen wordt snelheid gemaakt op weg naar een duurzame toekomst.

Wethouder Matthias Gijsbertsen en directeur Waterbedrijf Riksta Zwart keken terug op het proces vanaf de jaren 2012. Een compliment voor de wijze waarop zij het proces in gang gezet en vandaag feestelijk mogen inluiden met het leggen van de eerste buizen aan Blauwborgje. Het Waterbedrijf doet al 140 jaar in transport van water en het is dan ook logisch te noemen dat zij ook betrokken zijn bij het transport van warm  water.

Warmtenet is een bijdrage in de reductie van de aardgaswinning op weg naar de duurzaamste stad van Nederland. Dat niet alleen, Groningen moet de kennisprovincie worden als het gaat om alles wat met energie van doen heeft. Zeker ter compensatie van de gevolgen van de gaswinning en op weg naar het ontwikkelen van allerlei innovatieve alternatieven op één van de mooiste kenniscentra  van Nederland het Zernike. Een broedplaats voor ondernemers en studenten.

Toch hebben we de behoefte een opmerking te plaatsen. Het zal zeker niet bewust gebeuren maar terug kijkend in de historie hebben we veel aandacht besteed aan het onderwerp Warmtestad. We kwamen niet voor in de presentaties waar de wijksafari’s en de schakel wijkoverleg ontbrak. Het Dagblad van het Noorden spande de kroon. Daar zijn we zeker niet jaloers op maar om de wijken te vergeten? Samen maken we de wijk of zijn onze fotografen niet goed genoeg om foto’s te maken voor ………

Jan Hendrik van der Veen maakte de volgende impressie. Meer foto’s zijn ook te vinden op de fotosite van FocusGroningen: klik hier

Veel informatie over Warmtestad en de tijdelijke overlast vanwege de werkzaamheden: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *