Feestelijke start nieuwbouw De Huismeesters in Selwerd

Vanmiddag, vrijdagmiddag 28 oktober, is het feestelijke startsein voor de nieuwbouw van De Huismeesters in Selwerd gegeven. Het startsein aan de Populierenlaan werd gegeven door wethouder Rik van Niejenhuis, directeur-bestuurder van De Huismeesters Jeriça Hartholt en Wim Oudendorp, directeur van Heijmans Woningbouw Noord.

Voorafgaand aan de starthandeling een gezellig bij een zijn in het wijkbedrijf waar onder muzikale begeleiding de opmars naar de bouwplaats werd gemaakt.

Alle foto’s van vanmiddag: klik hier

De Huismeesters sloopt de komende jaren 95 eengezinswoningen en 51 portieketagewoningen in SelwerdDeze woningen worden vervangen door duurzame nieuwbouw. Het nieuwbouwplan geeft in totaal plek aan 293 woningen, waarvan 141 sociale huurwoningen.

Alle sprekers waren het er over eens; bouwen gaat niet zonder lawaai maar het wordt mooier achtergelaten dan dat het was. Vijfenzeventig procent keert terug op hun oude locatie. Voor het eerst sinds jaren dat De Huismeesters weer nieuwbouw pleegt. En dit alles om duurzaam te wonen en in een mooie leefomgeving te wonen waar hard gewerkt wordt aan de sociale cohesie in de wijk.

De Huismeesters investeert de komende jaren 25 miljoen euro in de wijk Selwerd. De nieuwbouw – die drie jaar duurt – bestaat uit vier fases, waarvan de eerste fase bestaat uit de nieuwbouw van 38 sociale eengezinswoningen aan de Vlierstraat, Kornoeljestraat en Populierenlaan.

Naar verwachting worden de woningen in juli 2023 opgeleverd en als vogelliefhebber fijn te horen dat diverse soorten in de plannen van een boomrijke wijk zijn meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *