Feyenoord heeft geen kind aan zwak FC Groningen | Mistersnooker

Knipsel

FC Groningen heeft zondagmiddag in een volle Euroborg voor weinig spektakel kunnen zorgen tegen Feyenoord (0-2). De Rotterdammers hadden geen kind aan de Trots van het Noorden, dat na afloop van de eigen aanhang terechte fluitconcerten en boegeroep moest incasseren.

Feyenoord zonder Pelle (geschorst) leek voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi juist een tegenstander om weer een beetje goodwill te kweken bij de hondstrouwe supporters. Dat hadden de fans ook wel verdiend want na de winterstop is het gewoon huilen met de pet op wat hun idolen laten zien. Met zes punten uit de laatste negen wedstrijden – slechts een zege tegen Go Ahead Eagles – is niet alleen de oogst bijzonder karig, maar ook het spel is niet om over naar huis te schrijven.

De supporters breken hun hersenen over de vraag waar het nu precies aan ligt. Wordt er wel aanvallend gevoetbald, is er wel voldoende werklust en staan de juiste spelers wel op de juiste plaats? Het zijn allemaal vragen die aan de kant geschoven kunnen worden, want er is maar een oorzaak voor het bedroevende spel: gebrek aan kwaliteit. En wees nou eerlijk: mag je een Belgische knol verwijten dat hij het verliest van Quicksilver S? Dacht het niet.

Van trainer Van de Looi kun je zeggen wat je wil, maar hij had wel het lef om tegen Feyenoord op een gegeven moment alle aanvallend ingestelde spelers te laten opdraven: Kirm, Zeefuik, Zivkovic, Kostic en Van der Velden. Ze deden ogenschijnlijk hun stinkende best maar echt veel gevaar hadden de Rotterdammers niet van hen te duchten.

Van Genero Zeefuik mag eindelijk wel eens gezegd worden dat hij een miskoop is. De speler met de grootste broekmaat van de eredivisie lijkt zijn eetverslaving weliswaar de baas (nog veel te dik trouwens) maar als meest aanvallende speler bakt hij er bitter weinig van. De clubleiding doet er verstandig aan om hem definitief af te schrijven en de voorkeur te geven aan de gretig ogende Zivkovic, die voor meer dreiging zorgt dan Zeefuik.

Overigens kunnen de Groningers het seizoen nog niet rustig uitspelen, want ze staan op de ranglijst dichter bij de nacompetitie voor degradatie dan de playoffs voor Europees voetbal. En met de volgende tegenstanders op het programma ADO uit, Vitesse thuis en PSV uit, ziet het er naar uit dat ook de komende drie weken weinig punten kunnen worden bijgeschreven.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *