Fietsen niet toegestaan in winkelgebieden Groningen

Met ingang van deze week controleren medewerkers van de gemeente scherper op het fietsen in gebieden waar dit niet is toegestaan. De handhavers van Stadstoezicht controleren vooral in het winkelgebied in het centrum van Groningen. Fietsers in voetgangersgebieden krijgen direct een bekeuring.

 

De gemeente verwacht hiermee minder overlast van fietsers zodat het veiliger en prettiger wordt om te winkelen in de binnenstad.

Door intensiever te controleren moet de overlast die fietsers veroorzaken afnemen. De controles worden regelmatig herhaald om er voor te zorgen dat fietsers de regels blijven naleven.

In december is het drukker in de binnenstad vanwege de feestdagen. Ondernemers geven aan dat ze overlast ervaren van fietsers in het voetgangersgebied. Verder is het vroeg donker en vaker slecht weer waardoor de kans op ongelukken groter is.

Tot nu toe krijgen mensen die fietsen in het winkelgebied waar dat niet mag nog een waarschuwing. Met ingang van deze week krijgen ze direct een bekeuring. De hoogte van de bekeuring is –afhankelijk van de locatie van de overtreding- tussen de 30 en 45 euro.

De gemeenteraad heeft eerder dit jaar het handhavingsprogramma van Stadstoezicht vastgesteld. Daarin staat dat er ook gecontroleerd moet worden op fietsen in voetgangersgebieden.

(bron: Gemeente Groningen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *