Fietsinfarct door stoplichten Zonnelaan/Zernike?

groningen-paddepoel-zonnelaan-jaagpad-slimme route-1De gemeente gaat bij de aansluiting van de noordelijke ringweg op de Zonnelaan bij Zernike stoplichten plaatsen. De grote aantallen fietsers van en naar het Zernike Campus veroorzaken hier doorstromingsproblemen voor auto- en busverkeer en veiligheidsproblemen voor fietsers volgens de gemeente Groningen. De gemeente ziet een oplossing in het wegnemen of verminderen van de conflicten tussen auto en fietsers door met een beperkte reconstructie van de kruisingen en de plaatsing van verkeerslichten als oplossing.

groningen-paddepoel-zonnelaan-fietsen-studenten (1 van 1)Door het plaatsen van stoplichten ontstaat er vast iedere dag een fietsinfarct door de vele wachtende studenten hetgeen de bereikbaarheid van het Zernike niet ten goede komt.

Wij zijn nieuwsgierig naar uw reactie over de voorgenomen maatregel waar de gemeente Groningen verzuimd haar burgers in mee te laten participeren. U weet wel, de nieuwe slogan, samen maken we de stad!

Het plan van rotondes, besproken op de politieke avond, is financieel niet haalbaar en bovendien blijft het conflict fietser-auto bestaan. Ook komt er een reconstructie van de kruisingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *