Fietssnelweg door Park Selwerd | Alles in Groningen voor de student?

Het  afsluiten van het Park Selwerd in verband met de aanleg van de aanpak van het fietspad heeft alles te maken met de veiligheid, laat de aannemer ons vandaag weten. We willen ongestoord, veilig en snel ons werk doen en de klus klaren zoals besproken met de Gemeente Groningen. Het is vakantie waardoor  slechts een beperkt aantal mensen hinder zal ondervinden ten  gevolge van de werkzaamheden. Inmiddels zijn de contouren van de nieuwe fietssnelweg duidelijk zichtbaar. Niet iedereen is gelukkig met de aanpak van het fietspad en al helemaal niet met de ontzegging van de toegang tot het park. Waar kunnen we de hond nu even los laten spelen? Er wordt geen alternatief geboden. Ach, de studenten daar doen ze in Groningen alles voor en de bewoners het zal ze toch werkelijk een zorg zijn!

Gelukkig doet Groningen veel inspanningen om ons meer te laten fietsen en daar hoort goede infrastructuur bij. De opmerking alles voor de student is één die blijft hangen. Natuurlijk zonder de studenten geen stad met al haar activiteiten maar is de balans niet uit evenwicht?

De werkzaamheden voor de fietsoversteek Eikenlaan beginnen op maandag 28 augustus en zijn op vrijdag 1 september afgerond. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de oversteek.

Na voltooiing van de werkzaamheden krijgen de fietsers voorrang, een onderwerp wat veel discussie doet oplaaien.

4 gedachten over “Fietssnelweg door Park Selwerd | Alles in Groningen voor de student?

 1. De balans is inderdaad uit evenwicht.
  Niet de student is daar debet aan, maar vooral de gemeente.
  De gemeente heeft jaren lang de student tussen bewoners in gehuisvest, dit ondanks alle tegenargumenten van bewoners en dit heeft het draagvlak onder de bevolking tot het nulpunt laten dalen.
  Naar de bewoners word niet geluisterd maar die ziet wel dat er voor de student allerlei voorzieningen worden getroffen en dat zet kwaad bloed.
  Daar waar studenten wonen zijn de huizen niet meer verkoopbaar omdat het vaak om het huis een zooi word en de geluidoverlast is vaak ook een grote bron van ergernis.
  Als er dan een park half gesloopt word voor een fietspad van 4 meter breed, waar buurtbewoners graag even de benen strekken of de hond uitlaten, dan is er bij velen een grens bereikt als dit park dan word afgesloten en d’r geen alternatief word geboden door de gemeente en dan ook nog eens de hondebezitters in de nek blijven hijgen met rigide gehandhaafde regeltjes.
  Dat brede fietspad gaat het niet veiliger maken, bij de fietsers/studenten moet het gedrag veranderen anders rijden ze straks 6 man dik naast elkaar en liggen nog sneller in de kreukels.
  Ze weten niet eens het verschil tussen rechts en links en denken dat zij onder alle omstandigheden altijd van rechts komen en eeuwig voorang hebben op alles.
  Diegene die het fietspad in het park moet oversteken is niet te benijden en mag daar minstens een half uur voor uittrekken, maar de dames en heren wethouders weten het allemaal zo goed omdat zij achter hun bureautje alles in theorie goed hebben doordacht en door een roze bril hebben gekeken.
  Ze hadden beter eens naar de omwonenden kunnen luisteren en op hun uitnodigingen in kunnen gaan om eens te komen kijken tijdens de spitsuren, dan hadden zij zich wel bedacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *