Fietssnelweg Park Selwerd bijna gereed

Afgelopen vrijdag, 18 augustus, werd het laatste stuk fietspad door Park Selwerd richting crematorium met de hand gelegd zou je haast denken. Nog een week dan moet alles klaar zijn volgens de planning.Hierna gaat  gewerkt worden aan de oversteek Eikenlaan waar fietsers voorrang gaan krijgen. Groningen heeft weer stap gezet op weg naar de beste fietsstad van Nederland. Jan Hendrik van der Veen nam een kijkje:

Eén gedachte over “Fietssnelweg Park Selwerd bijna gereed

  1. Nu maar hopen dat het inderdaad veiliger word, maar daar geloof ik eerlijk gezegd niets van zolang de mentaliteit van de fietsers niet veranderd.

    Gelukkig is het eerste plan in de prullenbak beland en is de schade beperkt gebleven, anders was het halve park nodeloos gesloopt en was d’r een waardevolle ecologische zone vernield, alhoewel ik de schade nu ook nog behoorlijk vind.
    D’r worden straks tussen de Zonnelaan en de Friessestraatweg verscheidene studentenflats gebouwd waar gezamenlijk ca. 1400 studenten in komen te wonen welke echt niet door het park gaan rijden omdat de gemeente dit zo heeft bedacht.
    De Zonnelaan en het Jaagpad (fietspad langs het Reitdiep welke geen centimeter breder word) zullen alleen maar drukker worden, want de gemakzuchtige student gaat echt geen ommetje maken om over een ‘leuk’ aangelegde fietspad van 800.00 euro te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *