Film Selwerders in een veranderde wijk tijdens Let’s Gro

selwerd-lets gro-1Vanmiddag bezocht burgemeester Peter den Oudsten het wijkbedrijf in Selwerd. Hier nam hij onder meer kennis van de film van Selwerders gecombineerd met portretten elders in de wereld. Een film gemaakt in het kader van Let’s Gro een festival waar Groningen in de toekomst in is verpakt. Na afloop een gesprek met de bewoners die ieder op zich contact en zorg voor elkaar in de wijk bespraken. Selwerd ontpopt zich steeds meer tot de interculturele hoofdstad van Noord-Nederland. Selwerd met zo’n 6000 bewoners met een herkomst van meer dan tachtig nationaliteiten is een schoolvoorbeeld van verscheidenheid en een veranderende samenleving.

selwerd-lets gro-2

De kunstenaars Martin en Inge Riebeek uit Breda gingen op onderzoek uit. Wie wonen er in Selwerd, hoe staan zij in het leven en welke rol speelt hun omgeving daarin? Wat is de essentie van hun welzijn en in hoeverre verschilt dit van andere plekken op de wereld?

Zelf waren we aanwezig en waren onder de indruk hoe de verbanden werden gelegd en wat de gevolgen zijn van een veranderende samenleving. Kun je je nog thuis voelen in een omgeving die zo indringend veranderd. Genoeg stof en bereidwilligheid om samen de wijk te maken waar delen als één van de belangrijkste uitgangspunten genoemd kan worden.

De film gaat morgen tijdens het Let’s Gro festival in premiere en is te zien in het wijkbedrijf aan de Bottelroosstraat van 15:00 tot 16:00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.