Films onder de Groningse sterrenhemel Ebbingekwartier

zienemaan en sterren-1Op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september wordt er weer een reeks mooie en verrassende films vertoond onder de Groningse sterrenhemel. Kom naar de grasweide van het Ebbingekwartier (Boterdiep) in Groningen en laat je overrompelen!

Wat kun je verwachten? Een uniek filmprogramma, kunstzinnige voorfilmpjes, brutale openluchtkunst, een prachtig uitzicht, een goedgevulde bar en relaxte bezoekers in zomerse avondsferen.

Zienemaan & Sterren – Openluchtbioscoop Ebbingekwartier

Vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september
Terrein open: 19.00 uur / Aanvang: 21.00 uur/ Entree: gratis

Programma

Vrijdag 30 augustus

JACKPOT – Magnus Martens, Noorwegen 2011
Jackpot opent letterlijk met een knal en als het gruis is neergedaald ligt Oscar in een sleazy stripclub als enige overlevende tussen de lijken, met op zijn rug een zwaarlijvige stripper en onder zijn arm een jachtgeweer. Hoe dat te verklaren aan de Noorse politie die op dat moment binnenvalt?

Zaterdag 31 augustus
The Last Elvis (El último Elvis) – Armando Bo, Argentinië 2012

Groninger première
“Ik sta op het punt iets groots te doen”, zegt Carlos Gútierrez tegen zijn moeder. Als Elvis Presley imitator geeft hij in diverse achterafzaaltjes in Buenos Aires iedere avond een optreden als de King of Rock ’n Roll. Altijd met passie en in vol ornaat, in de kenmerkende jumpsuits vol glitterdecoraties, opstaande kraag en klokpijpen. De eenvoudige fabrieksarbeider verliest meer en meer de realiteit uit het oog, totdat een grote klap hem terugwerpt in zijn vaderrol en hij weer verantwoordelijk wordt voor zijn opgroeiende dochter.

Zondag 1 september

Leave Me Like You Found Me – Adele Romanski, Verenigde Staten 2012

Nederlandse première
Het wordt wel de ultieme test in een relatie genoemd: samen een tent opzetten. Ook de hoofdpersonen in Leave Me Like You Found Me ontkomen er niet aan tijdens hun kampeertrip in Sequoia National Park. Het blijkt voor het jonge koppel uit Los Angeles echter het minst grote obstakel te zijn tijdens hun week in de uitgestrekte bossen.

Inkomsten
Zienemaan & Sterren is gratis toegankelijk, maar kan niet bestaan zonder financiële inkomsten –draag je Zienemaan een warm hart toe? Help dan mee door drankjes te kopen aan de bar, een stoel of zitzak te lenen of door te doneren.

steden nederland, groningen, oranje- en plantsoenwijkSamenwerking
Zienemarkt is een samenwerking tussen het Groninger Forum en VERA. Daarbij worden ze ondersteund door de Gemeente Groningen.

Meer informatie: www.zienemaan.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.