Floreshuis Korrewegwijk bijna gereed

groningen-korrewegwijk-floreshuis-1Het is bijna zover! Het nieuwe Floreshuis in de Korrewegwijk in Groningen wordt deze maand opgeleverd. Met dit gebouw krijgen alle bewoners van de Korrewegwijk/Indische Buurt een nieuwe, bruisende plek waar wijkbewoners, vrijwilligers en professionals elkaar tegenkomen, ontmoeten en zich welkom voelen.

Nieuwbouw
Het nieuwe gebouw is modern, kleurrijk ingericht, duurzaam gebouwd en voor iedereen toegankelijk. In opdracht van Lefier bouwt aannemer Rottinghuis het nieuwe Floreshuis. Miranda ten Cate, manager gebiedsteam Lefier: “Het Floreshuis laat zien waar de wijk voor staat. Het is een mooie plek waar mensen elkaar ontmoeten, ondernemen en activiteiten kunnen ontplooien“.

Samenwerking
In het Floreshuis is altijd iets te doen. Op elk moment van de dag kun je er binnenlopen. Het biedt onderdak aan verschillende instanties die hun diensten in de wijk aanbieden, zoals onder andere een buurtrestaurant, consultatiebureau, belastingwinkel, stichting Somalisch Groningen en een jongerenruimte. Zij zijn te gast in het huis van de wijk en door de samenwerking in het gebouw versterken ze elkaar. Ook is er een gemeenschappelijk informatie- en adviespunt van het WIJ-Korrewegwijk team. Wijkbewoners kunnen hier informatie krijgen over uiteenlopende zaken, worden doorverwezen naar de juiste instanties en krijgen hulp bij praktische zaken.

Gijs Jansen, locatiemanager Floreshuis: “Het nieuwe Floreshuis staat op een centrale plek, stimuleert en faciliteert wijkbewoners die in het gebouw allerlei activiteiten organiseren.” Waar nodig ondersteunen welzijnswerkers en personeel van het Floreshuis de bewoners hierbij. Vrijwilligers spelen zelf een actieve rol in het gebouw: ze staan achter de bar, organiseren en begeleiden activiteiten en helpen mee bij evenementen.

Opening
Naar verwachting opent het nieuwe Floreshuis in augustus haar deuren. De nieuwe activiteiten worden vanaf september aangeboden. Tot begin augustus zijn wijkbewoners welkom in het tijdelijke onderkomen aan de Van Oldenbarneveltlaan 6.

Foto: Lefier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *