FNV actie Red de Zorg in centrum Groningen

zorg-1Zaterdag 25 oktober a.s. houden zorgmedewerkers van de FNV een actie in het kader van de campagne Red de Zorg onder het motto “Jongleren met de zorg”. Tussen de twee markten in het centrum van Groningen wordt de aandacht van het publiek getrokken om duidelijk te maken dat het helemaal fout gaat met de zorg als de afbraak plannen van het kabinet doorgang vinden.

Het kabinet wil dat ouderen langer thuis blijven wonen. Daarom worden onder andere de verzorgingshuizen gesloten. Maar tegelijkertijd bezuinigt het kabinet ook op de zorg thuis. Dat gaat niet!

In de Wet Langdurige Zorg wil het kabinet regelen dat alleen ouderen, die zware zorg nodig hebben, nog in een zorginstelling terecht kunnen. Maar zo lang het kabinet ook zo flink bezuinigt op de zorg thuis, zal dit ten koste gaan van de zorg voor onze kwetsbare ouderen.

Gemeenten krijgen meer zorgtaken voor ouderen, gehandicapten en kinderen. Meer taken dan ze aankunnen. Tegelijkertijd wordt er meer dan 3 miljard bezuinigd op de zorg aan de meest kwetsbare mensen. In heel Groningen loopt de kwaliteit van de zorg terug: ’s nachts te lang wachten voor hulp bij de toiletgang en inzet van goedkoper en minder gekwalificeerd personeel. Tienduizenden medewerkers in verzorgingshuizen, jeugdzorg, dagopvang en de thuiszorg verliezen hun baan. Zoals nu voor 850 zorgwerkers bij TSN in Groningen. Zorg is geen recht meer, nee je bent afhankelijk van mensen om je heen en van de gemeente waar je woont.

groningen-centrum-vismarkt-red de zorg-3Daarom is de FNV is een petitie gestart onder het motto Red de zorg! Het is nog niet te laat om de politiek op andere gedachten te brengen.

Teken de petitie op www.fnv.nl/reddezorg en vraag iedereen in je omgeving hetzelfde te doen. En kom naar Den Haag op 8 november. Want de zorg raakt iedereen. Vroeg of laat. Daarom

Actie in Groningen “Jongleren met de Zorg”
door Marco Bonisimo Zaterdag 25 oktober 13.00 – 15.00 uur Vismarkt/Grote Markt

steden nederland, den haagOp zaterdag 8 november gaan mensen naar Den Haag om de eerste kamer ervan te overtuigen dat ze de plannen van dit kabinet moeten afwijzen. Ook zullen dan de handtekeningen worden overhandigd aan leden van de eerste kamer.
De FNV zet bussen in. Een demonstratie langs de Tweede en Eerste kamer is onderdeel van het programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *