Forum Groningen maakt zich op voor de opening

Gisteren, 16 november, gingen de deuren van het Forum een aantal uren open en kregen de mensen die zich hadden ingeschreven voor de test de gelegenheid om het nieuwe gebouw in hartje Groningen van binnen te kunnen bewonderen. Voor het Forum een mooie gelegenheid te testen wat zich afspeelt met veel mensen in het gebouw.

Fotograaf Jan Hendrik van der Veen was één van de gelukkigen. Een geweldig gebouw met onder meer prachtige filmzalen, exporuimte, storyword, skylounge met dakrestaurant etc.

De bouw van het Forum, onderdeel van de ontwikkeling van de Oostwand van de Grote Markt, bedragen de kosten 273 miljoen euro, waarvan Forum een derde deel op eist. De inrichting van het 45 meter hoge gebouw staat voor 13 miljoen euro te boek. 

De officiële opening van het  Forum Groningen is vrijdag 29 november.

Alle foto’s van de testdag: klik hier 

op vrijdag 29 november gaat Forum Groningen om 17.00 uur open met 24 uur feest. Tijdens de allereerste 24 uur dat het Forum open is voor publiek is er van alles te zien en te doen. Er zijn films: klassiekers, Cinema Curioso, kortfilms, films voor kinderen (E.T.!), slow tv en natuurlijk kattenfilmpjes. Er zijn schrijvers: Özcan Akyol, Nico Dijkshoorn, Ronald Giphart, Kees van Beijnum, Vrouwkje Tuinman en Ellen Deckwitz worden geïnterviewd en signeren. Er zijn levende boeken die je alles vertellen over hun nachtelijke avonturen. Tim den Besten presenteert een talkshow met de makers, de beslissers, de bouwers en het publiek over de totstandkoming van het Forum. Er wordt op feestelijke wijze een gedicht van Simon van Wattum onthuld. Het VERS-team organiseert Vuture, een vet feest tot diep in de nacht. Er zijn krantjes en croissantjes, AI installaties, retro games, muziek, dj’s en nog veel meer. En bijna alles in gratis. Het hele programma is te vinden op forum.nl/opening.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *