Forza Musica! | Concerten in de wijk Tuinwijk, Paddepoel en Noorderplantsoenbuurt

Wijkbewoners van Tuinwijk, Paddepoel en de Noorderplantsoenbuurt konden vandaag genieten van de muziek in hun eigen buurt. De start was zoals gebruikelijk in Buurtcentrum TuinPad aan de Bessemoerstraat.

Liesbeth van Hoffen verwelkomde de vele aanwezigen en vertelde wat er zoal te doen was.

Het begon rondom de klok van 13.00 uur waar het Huis-Tuin-en-Keuken-koor Geen Gehoor starte met Forza Musica. Bariton Hans de Wolf

en buurtzanger Ynte verzorgen het prachtige lied van Wim Sonneveld, het Dorp.

Na deze optredens kon iedereen vrij wandelen naar verschillende optredens op verrassende locaties in de wijk. Naast de genoemde koren werden optredens verzorgd door Saskia Rozeveld en Henk Puister met viool en accordeon, Nanke Flach en Liesbeth Wildeveld (Quattro main piano) Fiona Jane Zang en a-cappelagroep Full House.

De locaties waar de optredens wisselend plaatsvonden waren:

TuinPad Bessemoerstraat, Atlas flat Dierenriemstraat, Plein Bisschop Bekkerschool, Kerklaan nabij de picknicktafels, Vesterschool zijde Wilgenpad, Oranjerie Kloosterstraat en Kippen-tuin Binnentuin Fruitstraat- Klaas de Vriesestraat.

De middag werd afgesloten door “Wilde Akkers”. Elf muzikanten met een verrassend, gevarieerd en dynamisch optreden variërend van popnummers tot wereldmuziek en jazz!

Het was weer genieten van het geen door Luisterwijk was georganiseerd en waar kinderen actief aan deelnamen met o.m. slagwerk en drummen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen en FocusGroningen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *