Fractievoorzitter Mario Post van GroenLinks verlaat Provinciale Staten

provinciehuis groningen-1Statenlid Nienke Homan wordt de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks in Provinciale Staten van Groningen. De huidige fractievoorzitter Mario Post stopt als fractievoorzitter en Statenlid om ruimte te maken voor Nienke Homan en Gerda van Galen. Gerda van Galen volgt Mario Post op als Statenlid.

Nadat GroenLinks in april 2013 uit het college is gestapt wegens het toestaan van megastallen in de provincie Groningen, heeft de fractie als oppositiepartij een andere rol gekregen. Deze rol heeft GroenLinks op een constructieve manier vormgegeven en wil ze verder uitbouwen. Post is in 2011 bij de fractie gekomen om vanuit zijn bestuurlijke achtergrond fractievoorzitter te worden van een coalitiepartij. ‘De veranderde rol van de fractie vraagt om een ander soort fractievoorzitterschap’, aldus Post. Hierbij is Nienke Homan voor hem en de fractie een logische fractievoorzitter met haar actieve, naar buiten gerichte rol. Nienke Homan is bijna twee jaar Statenlid en is werkzaam als kwaliteitsfunctionaris bij Kraamzorg Het Groene Kruis.

‘Met Nienke en Gerda is er een fris, typisch GroenLinks geluid en aangevuld door de stabiele inhoudelijke inbreng van Harrie Miedema heb ik veel vertrouwen in deze club gedreven mensen’ aldus Post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *