Frankrijk Giverny | Huis en tuinen van Monet

We waren neergestreken op een camping in Les Andalys in de regio Normandië. Vanuit hier een fietstocht van zo’n 25 kilometer naar Giverny, het huis waar Claude Monet samen met Alice Hoschedé, haar echtgenoot Ernest en acht kinderen in 1883 naar toe verhuisden.

Hij transformeerde onvermoeibaar een verwaarloosd landgoed in een bloemig meesterwerk, de inspiratie voor veel van zijn grootste meesterwerken.

Oscar-Claude Monet werd op 14 november 1840 in Parijs geboren en stierf op 5 december 1926 in Giverny. Monet wat een Frans impressionistisch kunstschilder.

In de tuinen de bekende Japans brug, één van de twaalf werken die de schilder van hetzelfde punt creëerde, een landschap van de brug naar de kade, met vormen, waterlelies en andere planten. Een creatie als geen ander, licht en kleur zijn ongekend en de drijvende lelies bijzonder Dit werk hangt in het USA National Gallerty.

De schilder verbleef vier maanden in Nederland in Zaandam en een kort verblijf in Amsterdam. Hier maakte hij werken gemaakt, met als onderwerp o.a. molens en typisch Zaanse huizen. Bekend is ook zijn schilderij van molen de Vlinder bij Rijnsburg (1886) dat in het Musée d’Orsay in Parijs hangt. 1871 vestigde hij zich in Argenteul. Een plaats makkelijk bereikbaar vanuit Parijs. Hier schilderde hij diverse werken.

Jaarlijks komen meer dan 500.000 bezoekers van over de hele wereld om deze unieke sfeer te ervaren. Het huis en de tuinen van Claude Monet – Giverny zijn eigendom van de Academie voor Schone Kunsten.

Alle foto’s van het huis en de tuinen: klik hier  Alle foto’s Frankrijk: klik hier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *