Frankville winnaar Groningse Pluk van de Petteflet

Mooi-weer-tuiniers met een missie door naar landelijke finale

Met een goed plan, een mooie missie en een groot draagvlak heeft Frank van der Waals van studenteninitiatief Frankville niet alleen de harten van het publiek, maar ook die van de jury gestolen. Voortaan mag hij zich daarom Groningse Pluk van de Petteflet 2015 noemen. Van der Waals ontvangt ter ondersteuning van Frankville een cheque van € 500 van de Natuur en Milieufederatie Groningen. Tevens gaat hij door naar de landelijke finale die de Natuur en Milieufederaties organiseren samen met radioprogramma Vroege Vogels.

Met Frankville probeert Van der Waals, samen met een groep andere studenten, op een ongedwongen manier student en stadjer in contact te brengen met seizoensgebonden en lokaal geproduceerd eten door down to earth workshops en lezingen aan te bieden. Daarnaast hebben zij een grote moestuin op de Zernike Campus.
Naast het telen van biologische groente en fruit, workshops en lezingen krijgen leden bij hen de gelegenheid om zelf een project op te zetten. Dit jaar willen zij starten met verticaal tuinieren, het kweken van paddestoelen en het bouwen van een kas. Door hun bereik te vergroten wil Frankville zich ontwikkelen tot dé showcasetuin van Groningen.
Ook de Groningse jury ziet de potentie van dit studenteninitiatief op de Zernike Campus. Door de combinatie van lezingen, workshops, moestuinactiviteiten én inventieve maar haalbare plannen voor de toekomst past Frankville helemaal bij de acties van Pluk van de Petteflet zelf: slim van opzet, creatief, ondeugend, effectief en eenvoudig uit te voeren.
Landelijke finale in samenwerking met Vroege Vogels
Een landelijke jury onder voorzitterschap van Flip van Duijn, zoon van Annie M.G. Schmidt, kiest uit de voorgedragen kandidaten (één per provincie) drie genomineerden voor de landelijke Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs 2015. Via een publieksstemming op de site van het radioprogramma Vroege Vogels wordt vervolgens bepaald wie van de genomineerden de prijs in ontvangst mag nemen, waarbij de deelnemer met de meeste publieksstemmen wint.
De landelijke winnaar van de Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs 2015 wordt bekendgemaakt door het radioprogramma Vroege Vogels en De Natuur en Milieufederaties in mei 2015. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van € 3.000, te besteden aan de uitvoering van het project.
Maaibrigade en Groenterand
De top drie met de meeste stemmen bestond daarnaast uit de Maaibrigade en Groenterand. Zij ontvangen voor hun bijdrage nog een mooie Pluk van de Pettefletattentie. Kijk voor een overzicht van alle Pluk van de Petteflet-initiatieven van 2015 in Groningen en meer informatie op www.nmfgroningen.nl/pluk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *