Friesestraatweg van handelszone naar woonzone | Ondertekening bouw huur- en koopappartementen

Vanmiddag heeft Richard Lombaerts, directeur Stadsontwikkeling, namens de gemeente Groningen een overkomst ondertekend met vastgoedontwikkelaar Vazet. De verwachting is dat eind 2020 gestart kan worden met de realisering van 153 huur- en koopappartementen. De bouw kan van start nadat garage Veldma Jansen haar nieuwe onderkomen heeft gerealiseerd nabij het transferium Reitdiep. De hiervoor benodigde overeenkomst voor de aankoop van de kavel op de nieuwe locatie werd eveneens ondertekend.

Met de ondertekening weer een toevoeging aan de zo benodigde nieuwbouw waar Groningen behoefte aan heeft. De Friesestraatweg veranderd van handelszone naar woonzone en op verschillende plekken in Paddepoel en Reitdiep ondergaat de Skyline zichtbaar een verandering.

Dykstaete krijgt 153 appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens met een oppervlakte tussen de 70m² en 95m². Bovendien krijgt het een grote binnentuin en ondergrondse parkeergarage met ongeveer 180 parkeerplaatsen.

Eén gedachte over “Friesestraatweg van handelszone naar woonzone | Ondertekening bouw huur- en koopappartementen

  1. Ze laten mooie plaatjes zien van de huizen aan de zijde van het Reitdiep, maar de ander zijde zit je met de neus bijna boven op de rondweg.
    Je kan aan die zijde tijdens de spits en de heleboel vast staat geen raam openzetten want anders word je vergeven van de uitlaatgassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *