Gasunie schenkt bijenhotel aan Gemeente Groningen

Vandaag, donderdagochtend 18 april, overhandigde Geert Graaf, lid van de Raad van Bestuur van Gasunie, in het Stadspark een bijenhotel aan wethouder Seton van de gemeente Groningen.
steden nederland, groningen, stadsparkwijk

Bij deze uitreiking waren kinderen van de Van Lieflandschool en de Widar Vrijeschool aanwezig. De bijen maken honing en was dat wisten de kinderen wel. Milieu Federatie Groningen gaf een toelichting over de bijen, want 4 jaar geen bijen, dan ook geen mensen. Iets waar we veel meer zorgen over moeten maken dan dat we denken.

Bijenstand heeft hulp nodig
Er zijn steeds minder wilde bijen in ons land, terwijl ze van groot belang zijn voor de agrarische sector.  Een van de oorzaken is een afname van hun leefgebied. Zowel de gemeente Groningen als Gasunie proberen de wilde bij een handje te helpen. Gasunie heeft veel industriële installaties en werkt samen met de universiteit van Wageningen aan een project om deze installaties en een aantal leidingtracé ’s in te richten als leefgebied voor bijen.  Het project duurt drie jaar en is in 2012 gestart. Ook de gemeente Groningen zet zich met haar milieubeleid actief in voor de bij: zo zaait ze bermen in met bloemrijke kruidenmengsels en blijven takken en dode bomen waar mogelijk liggen, zodat bijen daarin kunnen nestelen.

Alle foto’s van deze morgen: klik hier

In stedelijke gebieden dragen bijenhotels bij aan een oplossing voor het gebrek aan woonruimte voor bijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *